Nemoguće je aktivirati Nejmarovu klauzulu?!

U Barseloni tvrde da je uplata od 222 miliona evra - nemoguća. Evo i zašto.

Fudbal 21.07.2017 | 21:45
Nemoguće je aktivirati Nejmarovu klauzulu?!
Iako izlazna klauzula u fudbalu služi zbog toga da jedan klub ne može da izbegava pregovore ili zauvek odbija ponude drugog kluba, i tako sprečava igrača koji možda želi da ode da to i uradi, predsednik Barselone Đozep Marija Bertoumeu tvrdi da - Nejmar nije na prodaju!

"On nije na tržištu", rekao je Bartomeu pokušavajući da ohladi nagoveštaje odlaska zvezde svetskog fudbala iz Katalonije.

Ali...

Ukoliko je Pari Sen Žermen zaista spreman da uplati izlaznu klauzulu od 222 miliona evra i Nejmar voljan da potpiše za klub iz prestonice Francuske, tada to što on "nije na tržištu" ne bi značilo apsolutno ništa - Barselona ne bi mogla da zaustavi 25-godišnjeg driblera na izlaznim vratima "Kamp nou" stadiona.

Nejmar je prošlog oktobra potpisao novi petogodišnji ugovor sa Barselonom do 2021. godine i tada je u ugovor uneto da svako ko uplati 222 miliona evra, i dobije fudbalerov pristanak, može da ga odvede.

Bartomeu je rekao da je te klauzule "nemoguće aktivirati, ako nameravaš da poštuješ pravila finansijskog fer pleja".

"Ako neko ne želi to da poštuje, onda, naravno, mogu da se aktiviraju", dodao je on.

On je 2013. godine iz Santosa prešao u Barselonu, sa kojom je do sada osvojio dve šampionske titule, Ligu šampiona, tri Kupa kralja, svetsko klupsko prvenstvo i Superkup Španije. Nejmarovo partnerstvo u napadu Barselone sa Lionelom Mesijem i Luisom Suaresom jedno je od najuspešnijih u svetu, a mediji su ga nazvali "trozubac" MSN.

"On ima ugovor na još četiri godine i naravno da računamo na njega. On je deo našeg tima", naveo je Bartomeu.

Kako se bliži kraj Nejmarovog ugovora, otkupna klauzula raste iz godine u godinu. Prve godine ugovora iznosi 200 miliona evra, druge godine 220, a treće godine dostići će 250 miliona evra.

Izvor: mondo.rs/Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar