Амир Зукић пуштен из притвора

Општински суд у Сарајеву донио је одлуку да генерални секретар СДА Амир Зукић, који се тренутно налази у притвору у Зеници, уз мјере забране буде пуштен на слободу.

Босна и Херцеговина 21.07.2017 | 14:39
Амир Зукић пуштен из притвора
Одлука је одмах ступила на снагу, а рјешење је достављено у Казнено-поправни завод Зеница, преносе федерални медији.
 
Рочиште поводом приједлога за пуштање Зукића из притвора одржано је јуче након што је Уставни суд БиХ усвојио апелацију оптуженог, утврдивши повреду његових права.

Зукић је 6. јуна поднио апелацију Уставном суду БиХ против рјешења Кантоналног суда у Сарајеву који му је одредио мјере притвора након што је ухапшен 17. фебруара у оквиру акције "Босна".

Апелацију је поднио и зато што надлежни судови нису поступили према одлуци Уставног суда БиХ од 22. маја који је пресудио да му је без валидног образложења забрањено да га посјећују жена и дјеца, преносе федерални медији.

Зукићу је 14. јула продужен притвор за још два мјесеца.

Уставни суд БиХ је на седници 18. јула донио закључак да су Амиру Зукићу повређена права на личну слободу и безбједност Европске конвенције о људским правима јер су редовни судови пропустили да у одлуци о продужењу мјере притвора апеланту, уз постојање основа сумње, дају релевантне и довољне разлоге за продужење мјере притвора, при томе понављајући исте разлоге и стереотипна образложења без уважавања специфичних околности које захтијева континуирани притвор.

У предмету "Босна", осим Зукића, оптужено је још осам особа којима је стављено на терет више кривичних дјела у вези са незаконитим запошљавањем.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

опет ради зукицу

21.07.2017 13:30

На пројектима корупције,мозда имас јос незаврсених пројеката.

ОДГОВОРИТЕ
Name

има има

21.07.2017 14:01

Мора завршити посао са Новоматицом а то је уништење домаћих привређиваца и да се Новоматицу поклони Лотрија БиХ,од Новоматица је узео озбиљну лову и сад мора завршити посао.

Name

Миле

21.07.2017 14:08

Ето ти правосуђа, само знају ситну рају хапсити. Све као и обично.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

21.07.2017 15:47

Е моја државо, тешко нама када су овакви на слободи

ОДГОВОРИТЕ