Штимац: Злато на ЕП-у је реалан циљ!

Српски репрезентативац Владимир Штимац сматра да је реално очекивати од овог тима да се бори за титулу на Европском првенству.

Кошарка 21.07.2017 | 20:15
Штимац: Злато на ЕП-у је реалан циљ!
Најбољи кошаркаши Србије окупили су се у Београду и почели припреме за Евробаскет у Турској, а Штимац је само један од 17 играча који конкурише за 12 места код селектора Александра Ђорђевића.

"Ово је већ шеста година ако се добро сећам, један од дражих почетака с обзиром на све ово што смо урадили претходне две, три. Опет идемо на циљ који се зна, наравно, ко год буде у екипи. Имамо квалитетне и искусне играче па ко год да буде у тиму верујем у највиши могући циљ. Мислим да је то реално очекивање, па и за наредне године јер ће бити ту од ових играча оних који ће играти и после овог ЕП. Не форсирамо, знамо наше циљеве, даћемо све од себе да их остваримо", рекао је Штимац за Б92. 

Србија ће на Евробаскету играти у Истанбулу у Групи Д са домаћином Турском, Русијом, Летонијом, Великом Британијом и Белгијом. 

"Најважније је да уђемо у камп, да радимо добро, да се спремимо, да се концентришемо, одмарамо, па са Салетом и стучним штабом видети шта ћемо и како ћемо. Вероватно ће кључни меч бити са Турцима, знам целу екипу јер су ставили мог тренера из Бешикташа Уфука Сариџу с којим сам у сјајним односима. Знам како ће да води екипу и знам да ће бити врло неугодни, посебно што су домаћин. Можда Летонци буду незгодни, имају Порзингиса, ове Бертансе, није то наивна екипа", истакао је Штимац. 

Европско првенство почиње 31. августа, а Штимац би до тада требало да потпише за нови клуб. Иако турски медији истичу да се договорио са Анадолу Ефесом, он је то демантовао.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар