Štimac: Zlato na EP-u je realan cilj!

Srpski reprezentativac Vladimir Štimac smatra da je realno očekivati od ovog tima da se bori za titulu na Evropskom prvenstvu.

Košarka 21.07.2017 | 20:15
Štimac: Zlato na EP-u je realan cilj!
Najbolji košarkaši Srbije okupili su se u Beogradu i počeli pripreme za Evrobasket u Turskoj, a Štimac je samo jedan od 17 igrača koji konkuriše za 12 mesta kod selektora Aleksandra Đorđevića.

"Ovo je već šesta godina ako se dobro sećam, jedan od dražih početaka s obzirom na sve ovo što smo uradili prethodne dve, tri. Opet idemo na cilj koji se zna, naravno, ko god bude u ekipi. Imamo kvalitetne i iskusne igrače pa ko god da bude u timu verujem u najviši mogući cilj. Mislim da je to realno očekivanje, pa i za naredne godine jer će biti tu od ovih igrača onih koji će igrati i posle ovog EP. Ne forsiramo, znamo naše ciljeve, daćemo sve od sebe da ih ostvarimo", rekao je Štimac za B92. 

Srbija će na Evrobasketu igrati u Istanbulu u Grupi D sa domaćinom Turskom, Rusijom, Letonijom, Velikom Britanijom i Belgijom. 

"Najvažnije je da uđemo u kamp, da radimo dobro, da se spremimo, da se koncentrišemo, odmaramo, pa sa Saletom i stučnim štabom videti šta ćemo i kako ćemo. Verovatno će ključni meč biti sa Turcima, znam celu ekipu jer su stavili mog trenera iz Bešiktaša Ufuka Saridžu s kojim sam u sjajnim odnosima. Znam kako će da vodi ekipu i znam da će biti vrlo neugodni, posebno što su domaćin. Možda Letonci budu nezgodni, imaju Porzingisa, ove Bertanse, nije to naivna ekipa", istakao je Štimac. 

Evropsko prvenstvo počinje 31. avgusta, a Štimac bi do tada trebalo da potpiše za novi klub. Iako turski mediji ističu da se dogovorio sa Anadolu Efesom, on je to demantovao.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar