Није "патка" - Коларов у Роми, ако...

Александар Коларов наступаће, после Лација, и за други славни римски клуб, уколико Гвардиола успе да доведе играча Монака. Гвардиола: Коларов је слободан да иде у Рому! Менаџер Манчестер Ситија Ђозеп Гвардиола рекао је да не жели да ради са незадовољним играчима и је Александар Коларов слободан да напусти клуб.  Гвардиола о Коларову: Веома ми је драго што сам га тренирао, рекао ми је да жели да иде!

Фудбал 21.07.2017 | 18:45
Није "патка" - Коларов у Роми, ако...
Александар Коларов у Роми - није "патка"!

Фудбалеру Манчестер ситија и заменику капитена репрезентације Србије, Александру Коларову, биће дозвољено да пређе у Рому, када управа енглеског клуба постигне договор са Монаком о трансферу Бенжамена Мендија, пренели су данас италијански медији.

Тренер Ситија Пеп Гвардиола током целог летњег прелазног рока покушава да доведе Мендија, а спекулише се да су преговори о трансферу вредном 50 милиона фунти у завршници, иако су последње информације са Острва везане за то да је Монако одбио понуду "грађана".

Доласком Мендија, Коларов ће имати већу конкуренцију на левом беку и могао би да напусти Сити пошто жели већу минутажу.

Рома је већ послала понуду Коларову, а како је пренео Скај Италија, 31-годишњи српски фудбалер ће добити зелено светло тек када се његов актуелни клуб појача.

"Не желим да радим са људима који не желе да остану. Коларов има велике шансе да оде у Рому. Рекао ми је да жели да иде, желим му све најбоље", рекао је Гвардиола.

Српски репрезентативац у Манчестер је дошао давне 2010. године, када је из Лација прешао за суму од 22,7 милиона евра.

До сада је одиграо 247 утакмица за "Грађане", са којим је успео да освоји и две титуле у Премијер лиги.

За национални тим Србије одиграо је 67 утакмица и успео је да постигне осам голова.

Коларов улази у последњу годину уговора са Ситијем. 

Навијачи Роме - спремите се за појачање у виду Александра Коларова. Оно што се претходних дана спекулисало сада је добило и званичну потврду у виду речи Пепа Гвардиоле. Он је истакао да Коларов жели да иде из Ситија и пожелео му срећу.

Наиме, ради се о томе да би Коларов требало да оде на једногодишњу позајмицу у Рому, а да би Вучица била обавезана на крају позајмице да откупи његов уговор од Грађана. И то за суму од око 7.000.000 евра.

"Не волим да радим са играчима који не желе да остану. Кола ми је помогао у многим стварима прошле сезоне.Има велику шансу да се врати у Рим. Рекао ми је да жели да иде. Желим му све најбоље зато што је веома добар момак. Имали смо изванредну сарадњу. Веома ми је драго што сам га тренирао и желим њему и његовој породици све најбоље", рекао је Гвардиола.

Коларов зато није био у саставу у поразу Ситија против Манчестер Јунајтеда у пријатељском мечу (0:2). Коларов је у каријери одиграо 247 утакмица за Манчестер Сити.

Манчестер Сити ће сада морати да реши питање бекова. Поред Коларова који ће отићи, већ су клуб напустили Пабло Забалета, Бакари Сања и Гаел Клиши.

Дошао је само Кајл Вокер као замена. Сити се нада да ће успети да доведе Данила из Реал Мадрида и Бенџамина Мендија из Монака. Проблем је за Грађане што Кнежеви озбиљно затежу и не желе да пусте играча ни за 50.000.000 евра.

"Наравно а бисмо желели да доведемо те играче што пре. Знамо какав је трансфер период, колико је компликован и тражимо најбоље решење. Требају нам дефанзивци. Два или три дефанзивца", рекао је Гвардиола.

Време за Сити истиче, али да ли сумњате да ће Гваридола и фиансијски моћни Сити седети скрштених руку? И зато очекујте Грађане у куповини бекова. И то више њих.

Оно што је готово извесно - Коларов је оставити празно место и прећи у Рому.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар