Nije "patka" - Kolarov u Romi, ako...

Aleksandar Kolarov nastupaće, posle Lacija, i za drugi slavni rimski klub, ukoliko Gvardiola uspe da dovede igrača Monaka. Gvardiola: Kolarov je slobodan da ide u Romu! Menadžer Mančester Sitija Đozep Gvardiola rekao je da ne želi da radi sa nezadovoljnim igračima i je Aleksandar Kolarov slobodan da napusti klub.  Gvardiola o Kolarovu: Veoma mi je drago što sam ga trenirao, rekao mi je da želi da ide!

Fudbal 21.07.2017 | 18:45
Nije "patka" - Kolarov u Romi, ako...
Aleksandar Kolarov u Romi - nije "patka"!

Fudbaleru Mančester sitija i zameniku kapitena reprezentacije Srbije, Aleksandru Kolarovu, biće dozvoljeno da pređe u Romu, kada uprava engleskog kluba postigne dogovor sa Monakom o transferu Benžamena Mendija, preneli su danas italijanski mediji.

Trener Sitija Pep Gvardiola tokom celog letnjeg prelaznog roka pokušava da dovede Mendija, a spekuliše se da su pregovori o transferu vrednom 50 miliona funti u završnici, iako su poslednje informacije sa Ostrva vezane za to da je Monako odbio ponudu "građana".

Dolaskom Mendija, Kolarov će imati veću konkurenciju na levom beku i mogao bi da napusti Siti pošto želi veću minutažu.

Roma je već poslala ponudu Kolarovu, a kako je preneo Skaj Italija, 31-godišnji srpski fudbaler će dobiti zeleno svetlo tek kada se njegov aktuelni klub pojača.

"Ne želim da radim sa ljudima koji ne žele da ostanu. Kolarov ima velike šanse da ode u Romu. Rekao mi je da želi da ide, želim mu sve najbolje", rekao je Gvardiola.

Srpski reprezentativac u Mančester je došao davne 2010. godine, kada je iz Lacija prešao za sumu od 22,7 miliona evra.

Do sada je odigrao 247 utakmica za "Građane", sa kojim je uspeo da osvoji i dve titule u Premijer ligi.

Za nacionalni tim Srbije odigrao je 67 utakmica i uspeo je da postigne osam golova.

Kolarov ulazi u poslednju godinu ugovora sa Sitijem. 

Navijači Rome - spremite se za pojačanje u vidu Aleksandra Kolarova. Ono što se prethodnih dana spekulisalo sada je dobilo i zvaničnu potvrdu u vidu reči Pepa Gvardiole. On je istakao da Kolarov želi da ide iz Sitija i poželeo mu sreću.

Naime, radi se o tome da bi Kolarov trebalo da ode na jednogodišnju pozajmicu u Romu, a da bi Vučica bila obavezana na kraju pozajmice da otkupi njegov ugovor od Građana. I to za sumu od oko 7.000.000 evra.

"Ne volim da radim sa igračima koji ne žele da ostanu. Kola mi je pomogao u mnogim stvarima prošle sezone.Ima veliku šansu da se vrati u Rim. Rekao mi je da želi da ide. Želim mu sve najbolje zato što je veoma dobar momak. Imali smo izvanrednu saradnju. Veoma mi je drago što sam ga trenirao i želim njemu i njegovoj porodici sve najbolje", rekao je Gvardiola.

Kolarov zato nije bio u sastavu u porazu Sitija protiv Mančester Junajteda u prijateljskom meču (0:2). Kolarov je u karijeri odigrao 247 utakmica za Mančester Siti.

Mančester Siti će sada morati da reši pitanje bekova. Pored Kolarova koji će otići, već su klub napustili Pablo Zabaleta, Bakari Sanja i Gael Kliši.

Došao je samo Kajl Voker kao zamena. Siti se nada da će uspeti da dovede Danila iz Real Madrida i Bendžamina Mendija iz Monaka. Problem je za Građane što Kneževi ozbiljno zatežu i ne žele da puste igrača ni za 50.000.000 evra.

"Naravno a bismo želeli da dovedemo te igrače što pre. Znamo kakav je transfer period, koliko je komplikovan i tražimo najbolje rešenje. Trebaju nam defanzivci. Dva ili tri defanzivca", rekao je Gvardiola.

Vreme za Siti ističe, ali da li sumnjate da će Gvaridola i fiansijski moćni Siti sedeti skrštenih ruku? I zato očekujte Građane u kupovini bekova. I to više njih.

Ono što je gotovo izvesno - Kolarov je ostaviti prazno mesto i preći u Romu.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar