ЛШ: Партизан лош, али прошао на Олимпијакос!

Лео игнорисао Ђуку, Кљајић отклонио муку: Три параде за Олимпијакос, али оваква игра не обећава! Без голова у Подгорици, Партизан прошао у треће коло квалификација за Лигу шампиона.  Кљајић послао Партизан у Пиреј, овације за Илића! Фудбалери Партизана пласирали су се у треће коло квалификација за Лигу шампиона, где их очекује двомеч са грчким великаном Олимпијакосом.

Фудбал 18.07.2017 | 23:17
ЛШ: Партизан лош, али прошао на Олимпијакос!
Црно-бели су у реваншу друге рунде ремизирали без голова против Будућности у Подгорици, а шампиона Црне Горе су елиминисали победом од 2:0 у првом сусрету код куће.

Будућност је била знатно боља него пре седам дана у Хумској, Подгоричани су били можда и бољи тим "Под Горицом", али су статива и сјајни голман Кљајић спасили Партизан драматичне борбе.

"Најбоље од свега је што смо прошли у следеће коло. Има много ствари које ми се не свиђају, нисмо били Партизан какав желим. Али то ћемо поправити, најважније је да смо прошли даље. Сада ћемо морати да играмо много боље ако желимо да прођемо, Олимпијакос је велика екипа, јак противник", рекао је тренер партизана Мирослав Ђукић.

Партизан ће у трећем колу прво дочекати Олимпијакос 25. јула у Хумској, док је реванш меч на Караискакису у Пиреју биће седам дана касније, 1. августа.

УЕФА је инсистирала да на овим утакмицама не буде гостујућих навијача. Црно-бели су пласманом у ово коло зарадили милион евра из наградног фонда УЕФА.

Партизан је одиграо два потпуно различита полувремена, у првих 45 минута црно-бели су деловали доста лоше, играли су потпуно неповезано, па су били у подређеној ситуацији.

Подгоричани су агресивном игром често претили Београђанима, прва конкретнија ситуација био је шут Мирковића са око 25 метара, али је Кљајић био опрезан.

Црно-бели су средином полувремена успели да "успоре" ривала, контролисали су ритам меча, али десетак минута пре полувремена Влаисављевић погађа стативу.

У самој завршници и Партизан погађа оквир гола, Бојан Остојић није имао среће после шута главом након корнера, док је у међувремену Јанковић пропустио да бољим додавањем омогући Леонарду зицер.

У другом полувремену Партизан потпуно преузима контролу игре, затвара све прилазе свом голу, па није било узбуђењ "Под Горицом" до саме завршнице.

А онда је у свега десетак минута могло "пасти" неколико голова с обе стране, а посебно је опасна била Будућност. Прво је Митровић шутирао главом поред гола, иако усамљен на 7-8 метара.

Потом Кљајић брани шут Пејаковићу, затим "препада" Никача који је био "очи у очи" с њим, да би у наставку те акције "скинуо" и шут Мелуновићу.
У међувремену је пропала сјајна комбинација Ђурђевића и Леонарда због офсајда Бразилца, док је у другој шанси погодак Ђурђевићу блокадом спречио један дефанзовац Будућности.

У последњим тренуцима меча Будућност је имала још једну сјајну шансу, али Вулићевић скоро са гол линије избацује лопту.

Дошли - прошли. И видели колико још морају да раде да би уопште помислили да могу да се рву са Олимпијакосом. Мада ће неко рећи да су рутински одрадили посао, биће и мишљења како пласман ниједног тренутка није доведен у питање, али је за српског првака узнемирујућа чињеница да није победио у Подгорици. Штавише, у већем делу утакмице био је безопасан, велика је дилема да ли је реч о пролазној слабости или хроничном проблему Партизана који је преко Будућности оверио пролаз у треће коло квалификација за Лигу шампиона - 0:0.

Тамо га чека најбољи тим Грчке, чији је тренер Бесник Хаси вечерас био на стадиону Под Горциом и уверио се како је наредни противник његових изабраника инфериоран у нападу. Само два шута у оквир гола мало је за прижељкивано пумпање самопоуздања црно-белих ове јулске вечери, које је панике спасла чињеница да су исти такви, неодлучни и неспретни, пред туђим голом били и Подгоричани. Између осталог зато што је госте спасаоФилип Кљајић, аутор три врхунске параде.

Изабраницима Драгана Кажића капа доле. Испрсили су се пред фаворитом, притисли га на његову половину у уводном делу меча, Цамај, Влаисављевић и Никач су претили да једним голом овом двомечу донесу дозу неизвесности, тукао је Миљан Влаисављевић у 35. минуту у стативу, мало раније Лука Мирковић бомбом са 20-ак метара натерао Партизановог голмана да „извади“ лопту испод пречке, међутим, нису само та два детаља сведочила колико је Будућност другачије приступила овом него београдском мечу.

Будућност је играла изнад својих могућности. Посебно у првих пола сата и завршних 20 минута. Тад је показала да има виц и куражност, не и среће. А ни довољно физичке спреме да би парирала, у том сегменту, бољим Београђанима. Пала је уа завршници првог и почетком другог дела, али је пред краја напала из свих оружја, неколико пута надмудрила одбрану црно-белих, које је морао да „чупа“ Филип Кљајић. Једном у првом, па двапут у другом делу кротивши зицере Никачу и Мелуновићу. А и Митровић је главом пуцао поред гола.

Партизан је играо споро. Спорије него у Хумској. Некативно. Без идеје. И без комбинаторике. А са доста себичлука на терену, што се поново могло осетити на релацији Леонардо да Силва Соза - Урош Ђурђевић, с тим што је, за разлику од пре седам дана, сад Бразилац био тај који игнорише саиграча и не жели да га проигра у ситуацијама кад је овај био у бољим позицијама.

Још кад се на то дода чињеница да је Ђурђевић, као жртва Ђукићеве формације 4-2-3-1, био без подршке у нападу, али и да је могао боље да реагује у две прилике, јасно је да на реализацији и сређивању односа унутар свлачионице мора да поради стручни штаб на челу са Мирославом Ђукићем.

Ђурђевић и Леонардо били су талисмани Партизановог похода на дуплу круну минуле сезоне. Дали су по гол и на почетку ове. Али, вечерас су били безлични. У њихову кожу увукли су се Бојан Остојић и поменути Филип Кљајић. Први фантастичним постављањем, смислом за игру (чак је имао и шансу да постигне гол, уздрмао је стативу у првом делу) и интернецијама, а други одбранама којима је показао да на њега струке може озбиљно да рачуна у освит двобоја са Олимпијакосом.

За шта ће бити потребно да се „пробуди“ и остатак црно-белог тима.

Лига шампиона, 2. коло квалификација:

Будућност – Партизан 0:0 (први меч 0:2)
Градски стадион, 9.000 гледалаца, 29°Ц
Судије: Рајнсхајбер, Мозес, Мораим, Либовиц (Израел)
Жути картони: Распоповић, Мијатовић (Будућност), Косовић, Евертон (Партизан)

Будућност (4-3-3): Мијатовић – Тучевић, Симовић, Митровић, Распоповић – Терзић (Пејаковић 69'), Хочко, Мирковић – Цамај (Мелуновић 64'), Влаисављевић, Никач

Партизан (4-2-3-1): Кљајић – Милетић, Ћирковић, Остојић, Вулићевић – Евертон, Косовић – Ђуричковић (Илић 91'), Јанковић (Михајловић 82'), Леонардо (Пантић 88') – Ђурђевић

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар