LŠ: Partizan loš, ali prošao na Olimpijakos!

Leo ignorisao Đuku, Kljajić otklonio muku: Tri parade za Olimpijakos, ali ovakva igra ne obećava! Bez golova u Podgorici, Partizan prošao u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.  Kljajić poslao Partizan u Pirej, ovacije za Ilića! Fudbaleri Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, gde ih očekuje dvomeč sa grčkim velikanom Olimpijakosom.

Fudbal 18.07.2017 | 23:17
LŠ: Partizan loš, ali prošao na Olimpijakos!
Crno-beli su u revanšu druge runde remizirali bez golova protiv Budućnosti u Podgorici, a šampiona Crne Gore su eliminisali pobedom od 2:0 u prvom susretu kod kuće.

Budućnost je bila znatno bolja nego pre sedam dana u Humskoj, Podgoričani su bili možda i bolji tim "Pod Goricom", ali su stativa i sjajni golman Kljajić spasili Partizan dramatične borbe.

"Najbolje od svega je što smo prošli u sledeće kolo. Ima mnogo stvari koje mi se ne sviđaju, nismo bili Partizan kakav želim. Ali to ćemo popraviti, najvažnije je da smo prošli dalje. Sada ćemo morati da igramo mnogo bolje ako želimo da prođemo, Olimpijakos je velika ekipa, jak protivnik", rekao je trener partizana Miroslav Đukić.

Partizan će u trećem kolu prvo dočekati Olimpijakos 25. jula u Humskoj, dok je revanš meč na Karaiskakisu u Pireju biće sedam dana kasnije, 1. avgusta.

UEFA je insistirala da na ovim utakmicama ne bude gostujućih navijača. Crno-beli su plasmanom u ovo kolo zaradili milion evra iz nagradnog fonda UEFA.

Partizan je odigrao dva potpuno različita poluvremena, u prvih 45 minuta crno-beli su delovali dosta loše, igrali su potpuno nepovezano, pa su bili u podređenoj situaciji.

Podgoričani su agresivnom igrom često pretili Beograđanima, prva konkretnija situacija bio je šut Mirkovića sa oko 25 metara, ali je Kljajić bio oprezan.

Crno-beli su sredinom poluvremena uspeli da "uspore" rivala, kontrolisali su ritam meča, ali desetak minuta pre poluvremena Vlaisavljević pogađa stativu.

U samoj završnici i Partizan pogađa okvir gola, Bojan Ostojić nije imao sreće posle šuta glavom nakon kornera, dok je u međuvremenu Janković propustio da boljim dodavanjem omogući Leonardu zicer.

U drugom poluvremenu Partizan potpuno preuzima kontrolu igre, zatvara sve prilaze svom golu, pa nije bilo uzbuđenj "Pod Goricom" do same završnice.

A onda je u svega desetak minuta moglo "pasti" nekoliko golova s obe strane, a posebno je opasna bila Budućnost. Prvo je Mitrović šutirao glavom pored gola, iako usamljen na 7-8 metara.

Potom Kljajić brani šut Pejakoviću, zatim "prepada" Nikača koji je bio "oči u oči" s njim, da bi u nastavku te akcije "skinuo" i šut Melunoviću.
U međuvremenu je propala sjajna kombinacija Đurđevića i Leonarda zbog ofsajda Brazilca, dok je u drugoj šansi pogodak Đurđeviću blokadom sprečio jedan defanzovac Budućnosti.

U poslednjim trenucima meča Budućnost je imala još jednu sjajnu šansu, ali Vulićević skoro sa gol linije izbacuje loptu.

Došli - prošli. I videli koliko još moraju da rade da bi uopšte pomislili da mogu da se rvu sa Olimpijakosom. Mada će neko reći da su rutinski odradili posao, biće i mišljenja kako plasman nijednog trenutka nije doveden u pitanje, ali je za srpskog prvaka uznemirujuća činjenica da nije pobedio u Podgorici. Štaviše, u većem delu utakmice bio je bezopasan, velika je dilema da li je reč o prolaznoj slabosti ili hroničnom problemu Partizana koji je preko Budućnosti overio prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona - 0:0.

Tamo ga čeka najbolji tim Grčke, čiji je trener Besnik Hasi večeras bio na stadionu Pod Gorciom i uverio se kako je naredni protivnik njegovih izabranika inferioran u napadu. Samo dva šuta u okvir gola malo je za priželjkivano pumpanje samopouzdanja crno-belih ove julske večeri, koje je panike spasla činjenica da su isti takvi, neodlučni i nespretni, pred tuđim golom bili i Podgoričani. Između ostalog zato što je goste spasaoFilip Kljajić, autor tri vrhunske parade.

Izabranicima Dragana Kažića kapa dole. Isprsili su se pred favoritom, pritisli ga na njegovu polovinu u uvodnom delu meča, Camaj, Vlaisavljević i Nikač su pretili da jednim golom ovom dvomeču donesu dozu neizvesnosti, tukao je Miljan Vlaisavljević u 35. minutu u stativu, malo ranije Luka Mirković bombom sa 20-ak metara naterao Partizanovog golmana da „izvadi“ loptu ispod prečke, međutim, nisu samo ta dva detalja svedočila koliko je Budućnost drugačije pristupila ovom nego beogradskom meču.

Budućnost je igrala iznad svojih mogućnosti. Posebno u prvih pola sata i završnih 20 minuta. Tad je pokazala da ima vic i kuražnost, ne i sreće. A ni dovoljno fizičke spreme da bi parirala, u tom segmentu, boljim Beograđanima. Pala je ua završnici prvog i početkom drugog dela, ali je pred kraja napala iz svih oružja, nekoliko puta nadmudrila odbranu crno-belih, koje je morao da „čupa“ Filip Kljajić. Jednom u prvom, pa dvaput u drugom delu krotivši zicere Nikaču i Melunoviću. A i Mitrović je glavom pucao pored gola.

Partizan je igrao sporo. Sporije nego u Humskoj. Nekativno. Bez ideje. I bez kombinatorike. A sa dosta sebičluka na terenu, što se ponovo moglo osetiti na relaciji Leonardo da Silva Soza - Uroš Đurđević, s tim što je, za razliku od pre sedam dana, sad Brazilac bio taj koji ignoriše saigrača i ne želi da ga proigra u situacijama kad je ovaj bio u boljim pozicijama.

Još kad se na to doda činjenica da je Đurđević, kao žrtva Đukićeve formacije 4-2-3-1, bio bez podrške u napadu, ali i da je mogao bolje da reaguje u dve prilike, jasno je da na realizaciji i sređivanju odnosa unutar svlačionice mora da poradi stručni štab na čelu sa Miroslavom Đukićem.

Đurđević i Leonardo bili su talismani Partizanovog pohoda na duplu krunu minule sezone. Dali su po gol i na početku ove. Ali, večeras su bili bezlični. U njihovu kožu uvukli su se Bojan Ostojić i pomenuti Filip Kljajić. Prvi fantastičnim postavljanjem, smislom za igru (čak je imao i šansu da postigne gol, uzdrmao je stativu u prvom delu) i internecijama, a drugi odbranama kojima je pokazao da na njega struke može ozbiljno da računa u osvit dvoboja sa Olimpijakosom.

Za šta će biti potrebno da se „probudi“ i ostatak crno-belog tima.

Liga šampiona, 2. kolo kvalifikacija:

Budućnost – Partizan 0:0 (prvi meč 0:2)
Gradski stadion, 9.000 gledalaca, 29°C
Sudije: Rajnshajber, Mozes, Moraim, Libovic (Izrael)
Žuti kartoni: Raspopović, Mijatović (Budućnost), Kosović, Everton (Partizan)

Budućnost (4-3-3): Mijatović – Tučević, Simović, Mitrović, Raspopović – Terzić (Pejaković 69'), Hočko, Mirković – Camaj (Melunović 64'), Vlaisavljević, Nikač

Partizan (4-2-3-1): Kljajić – Miletić, Ćirković, Ostojić, Vulićević – Everton, Kosović – Đuričković (Ilić 91'), Janković (Mihajlović 82'), Leonardo (Pantić 88') – Đurđević

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar