На Луштици тешка ситуација

Пожар на полуострву Луштица у Црној Гори и даље је прави проблеме ватрогасцима. Како је Телевизији Вијести саопштено из Директората за ванредне ситуације МУП-а, веома је критично на том подручју и ако ветар настави да дува садашњим темпом ватра ће убрзо доћи до кућа. НАТО и савезници најавили су да ће пружити помоћ у гашењу пожара и очекују се данас.

Регион 18.07.2017 | 11:39
На Луштици тешка ситуација
Нови пожари на Луштици
 
Директорат за ванредне ситуације је саопштио да је на подручју Тивта активан пожар на Луштици, те да су екипе на терену. Пожар на полуострву Луштица букнуо је у понедељак и даље прави проблеме ватрогасцима. Према последњим информацијама, два нова пожара букнула су јутрос.



Како јавља Радио Јадран, ветар који је отежавао гашење ватре је стао, али разбуктало се још неколико пожара и то на унутрашњој страни полуострва према заливу.

На Фејсбук страници "Црна Гора пожари" на којој се обајављују фотографије, снимци и информације везане за пожаре широм земље, објављен је видео снимак, како се наводи новоог пожара на брду изнад Форте Росе.



У десет до поноћи избио је пожар 300 м испод Обосника, у близини села Забрђе. На Обоснику, највишем врху Луштице, налазе се бројни репетитори, радио и тв уређаји, мобилни предајници, јавља радио Јадран, а претходно је Директорат за ванредне ситуације саопштио да су евакуације становништва поново могуће управо због пожара у та два места.

Пожар у тивтској општини гасе ватрогасци Тивта, војска и добровољцима, а јутрос су тамо и ватрогасци Херцег Новог и 60 војника са два возила.

Код Крашића се ватра појавила јутрос где је до сада није било, јавља дописник "Блица".

Црна Гора затражила помоћ, НАТО обећао канадер

Црна Гора је јуче затражила међународну помоћ, па у МУП-у очекују да ће она стићи током дана.

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић обишао је локалитете угрожене пожарима у приморском региону и оценио да је ситуација озбиљна, да је стога затражена међународна помоћ, али да нема разлога за драматизацију страх и панику.

- Ми смо затражили помоћ од Механизма за цивилну заштиту Европске комисије, где су 34 земље. Већ се наш захтев разматра у Бриселу и постоји могућност да нам данас буде упућена помоћ авионима - рекао је министар Нухоџић.

НАТО и савезници помоћи ће Црној Гори у борби са ватреним стихијама, слањем авиона за гашење пожара, такозваног канадера. Из овог савеза кажу да су црногорске вла сти јуче упутиле захтев за помоћ НАТО, тражећи од Алијансе и савезника један авион, канадер, у знак подршке настојањима Црне Горе да се изборе са пожарима који букте у тој земљи.



(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

чичак

18.07.2017 18:47

Ех, ће да виде јуначине црногорци, како гаси НАТО; ево вам овај отписан канадер, па радите

ОДГОВОРИТЕ
Name

з

19.07.2017 07:33

Нека вам је Бог у помоци, цувајте се зивоти су најавазнији.Све це се надокнадити, проци це . Хвала свима на помоци.

ОДГОВОРИТЕ