Na Luštici teška situacija

Požar na poluostrvu Luštica u Crnoj Gori i dalje je pravi probleme vatrogascima. Kako je Televiziji Vijesti saopšteno iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a, veoma je kritično na tom području i ako vetar nastavi da duva sadašnjim tempom vatra će ubrzo doći do kuća. NATO i saveznici najavili su da će pružiti pomoć u gašenju požara i očekuju se danas.

Region 18.07.2017 | 11:39
Na Luštici teška situacija
Novi požari na Luštici
 
Direktorat za vanredne situacije je saopštio da je na području Tivta aktivan požar na Luštici, te da su ekipe na terenu. Požar na poluostrvu Luštica buknuo je u ponedeljak i dalje pravi probleme vatrogascima. Prema poslednjim informacijama, dva nova požara buknula su jutros.



Kako javlja Radio Jadran, vetar koji je otežavao gašenje vatre je stao, ali razbuktalo se još nekoliko požara i to na unutrašnjoj strani poluostrva prema zalivu.

Na Fejsbuk stranici "Crna Gora požari" na kojoj se obajavljuju fotografije, snimci i informacije vezane za požare širom zemlje, objavljen je video snimak, kako se navodi novoog požara na brdu iznad Forte Rose.



U deset do ponoći izbio je požar 300 m ispod Obosnika, u blizini sela Zabrđe. Na Obosniku, najvišem vrhu Luštice, nalaze se brojni repetitori, radio i tv uređaji, mobilni predajnici, javlja radio Jadran, a prethodno je Direktorat za vanredne situacije saopštio da su evakuacije stanovništva ponovo moguće upravo zbog požara u ta dva mesta.

Požar u tivtskoj opštini gase vatrogasci Tivta, vojska i dobrovoljcima, a jutros su tamo i vatrogasci Herceg Novog i 60 vojnika sa dva vozila.

Kod Krašića se vatra pojavila jutros gde je do sada nije bilo, javlja dopisnik "Blica".

Crna Gora zatražila pomoć, NATO obećao kanader

Crna Gora je juče zatražila međunarodnu pomoć, pa u MUP-u očekuju da će ona stići tokom dana.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić obišao je lokalitete ugrožene požarima u primorskom regionu i ocenio da je situacija ozbiljna, da je stoga zatražena međunarodna pomoć, ali da nema razloga za dramatizaciju strah i paniku.

- Mi smo zatražili pomoć od Mehanizma za civilnu zaštitu Evropske komisije, gde su 34 zemlje. Već se naš zahtev razmatra u Briselu i postoji mogućnost da nam danas bude upućena pomoć avionima - rekao je ministar Nuhodžić.

NATO i saveznici pomoći će Crnoj Gori u borbi sa vatrenim stihijama, slanjem aviona za gašenje požara, takozvanog kanadera. Iz ovog saveza kažu da su crnogorske vla sti juče uputile zahtev za pomoć NATO, tražeći od Alijanse i saveznika jedan avion, kanader, u znak podrške nastojanjima Crne Gore da se izbore sa požarima koji bukte u toj zemlji.



(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

čičak

18.07.2017 18:47

Eh, će da vide junačine crnogorci, kako gasi NATO; evo vam ovaj otpisan kanader, pa radite

ODGOVORITE
Name

z

19.07.2017 07:33

Neka vam je Bog u pomoci, cuvajte se zivoti su najavazniji.Sve ce se nadoknaditi, proci ce . Hvala svima na pomoci.

ODGOVORITE