"Будућност - братски клуб из братске земље"!

Фудбалски клуб Партизан апеловао на своје навијаче да у Подгорици навијају фер и спортски, уз поруку да је Будућност клуб из братске земље.

Фудбал 18.07.2017 | 09:15
"Будућност - братски клуб из братске земље"!
Партизан је објавио саопштење упућено навијачима који ће на реванш меч 2. кола квалификација за Лигу шампиона у Подгорици доћи у сопственој организацији, јер је од раније познато да организованог одласка навијача из Београда и других градова Србије неће бити због казне коју је одредила УЕФА.

"Будућност је својим фер и спортским понашањем, како на терену, тако и ван њега, само потврдила опште познату чињеницу да смо братски клубови који долазе из две братске земље", наводи се у саопштењу Партизана.

Управа Партизана је замолила све своје навијаче, који ће у сопственој режији ићи на утакмицу, да то чине "фер, спортски и коректно, како доликује шампионском клубу".

"Апелујемо на наше навијаче, који буду били на стадиону Под Горицом, да сву енергију усмере на једну једину борбу, ону која се води искључиво на терену и да поштују правила која је наш домаћин успоставио за утакмицу", пише у саопштењу београдског клуба.

Утакмица ће почети у уторак у 20.45 (ТВ пренос Арена спорт 1), а Партизан има предност из прве утаккмице 2:0.

Партизан је после те прве утакмице саопштио да неће бити организоване подршке на стадиону у Подгорици због "казне коју је УЕФА одредила црно-белима" због "неспортског навијања дела гледалишпта у мечу пртив пољског Заглембја" прошле године.

На утакмици у Београду са јужне трибине стадиона било је више политичких порука и прозивки на рачун гостујућих навијача, а Гробари су били посебно кивни на Варваре када се нису одазвали на позивање да заједно скандирају "Косово је Србија".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар