"Budućnost - bratski klub iz bratske zemlje"!

Fudbalski klub Partizan apelovao na svoje navijače da u Podgorici navijaju fer i sportski, uz poruku da je Budućnost klub iz bratske zemlje.

Fudbal 18.07.2017 | 09:15
"Budućnost - bratski klub iz bratske zemlje"!
Partizan je objavio saopštenje upućeno navijačima koji će na revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Podgorici doći u sopstvenoj organizaciji, jer je od ranije poznato da organizovanog odlaska navijača iz Beograda i drugih gradova Srbije neće biti zbog kazne koju je odredila UEFA.

"Budućnost je svojim fer i sportskim ponašanjem, kako na terenu, tako i van njega, samo potvrdila opšte poznatu činjenicu da smo bratski klubovi koji dolaze iz dve bratske zemlje", navodi se u saopštenju Partizana.

Uprava Partizana je zamolila sve svoje navijače, koji će u sopstvenoj režiji ići na utakmicu, da to čine "fer, sportski i korektno, kako dolikuje šampionskom klubu".

"Apelujemo na naše navijače, koji budu bili na stadionu Pod Goricom, da svu energiju usmere na jednu jedinu borbu, onu koja se vodi isključivo na terenu i da poštuju pravila koja je naš domaćin uspostavio za utakmicu", piše u saopštenju beogradskog kluba.

Utakmica će početi u utorak u 20.45 (TV prenos Arena sport 1), a Partizan ima prednost iz prve utakkmice 2:0.

Partizan je posle te prve utakmice saopštio da neće biti organizovane podrške na stadionu u Podgorici zbog "kazne koju je UEFA odredila crno-belima" zbog "nesportskog navijanja dela gledališpta u meču prtiv poljskog Zaglembja" prošle godine.

Na utakmici u Beogradu sa južne tribine stadiona bilo je više političkih poruka i prozivki na račun gostujućih navijača, a Grobari su bili posebno kivni na Varvare kada se nisu odazvali na pozivanje da zajedno skandiraju "Kosovo je Srbija".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar