Нада у политичку мудрост

Кремљ је саопштио данас да се нада да ће администрација америчког предсједника Доналда Трампа пронаћи политичку мудрост у дипломатском спору са Москвом поводом пљенидбе руске диплломатске имовине у САД.

Свијет 17.07.2017 | 13:41
Нада у политичку мудрост
Бивши предсједник Барак Обама је, пред крај свог мандата, наредио пљенидбу два руска дипломатска комплекса и протјеривање 35 руских дипломата због, како је рекао, њихове умијешаности у кампању уочи предсједничких избора 2016. године, што Москва демантује.

Русија је саопштила да превише америчких шпијуна дјелује у Москви под дипломатском маском и да би могла да протјера неке од њих у оквиру узвратних мјера.

Москва наводи да доста зависи од исхода састанка у Вашингтону током дана између замјеника шефа руске дипломатије Сергеја Рјабкова и америчког државног подсекретара Томаса Шенона.

"И даље се надамо да ће наше америчке колеге показати одређену политичку мудрост и политичку вољу", рекао је на конференцији за новинаре портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је додао да нису прихватљиви никакви предуслови са америчке стране за враћање имовине и да је потез Вашингтона противан међународном праву.

Песков је одбио да каже које ће кораке Москва предузети уколико спор не буде ријешен на састанку Рјабкова и Шенона.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар