Nada u političku mudrost

Kremlj je saopštio danas da se nada da će administracija američkog predsjednika Donalda Trampa pronaći političku mudrost u diplomatskom sporu sa Moskvom povodom pljenidbe ruske dipllomatske imovine u SAD.

Svijet 17.07.2017 | 13:41
Nada u političku mudrost
Bivši predsjednik Barak Obama je, pred kraj svog mandata, naredio pljenidbu dva ruska diplomatska kompleksa i protjerivanje 35 ruskih diplomata zbog, kako je rekao, njihove umiješanosti u kampanju uoči predsjedničkih izbora 2016. godine, što Moskva demantuje.

Rusija je saopštila da previše američkih špijuna djeluje u Moskvi pod diplomatskom maskom i da bi mogla da protjera neke od njih u okviru uzvratnih mjera.

Moskva navodi da dosta zavisi od ishoda sastanka u Vašingtonu tokom dana između zamjenika šefa ruske diplomatije Sergeja Rjabkova i američkog državnog podsekretara Tomasa Šenona.

"I dalje se nadamo da će naše američke kolege pokazati određenu političku mudrost i političku volju", rekao je na konferenciji za novinare portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je dodao da nisu prihvatljivi nikakvi preduslovi sa američke strane za vraćanje imovine i da je potez Vašingtona protivan međunarodnom pravu.

Peskov je odbio da kaže koje će korake Moskva preduzeti ukoliko spor ne bude riješen na sastanku Rjabkova i Šenona.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar