Исламска држава пријети Балкану

Иако се у ирачком Мосулу слави побједа, а свјетски медији преносе информације о поразу такозване Исламске државе, злогласна терористичка организација наставља пријетити земљама Балкана, преноси ИНС.

Регион 14.07.2017 | 07:17
Исламска држава пријети Балкану
У посљедњем издању ИД-овог магазина Румиyах, пропагандисти те организације позивају своје симпатизере да, како наводе, убијају шејхове тавагита (тагут, све оно што се обожава мимо Аллаха, а што симпатизери ове идеологије користе да оправдају убијање невиних људи).

Позвали су своје симпатизере на Балкану да се угледају на "браћу са Истока и Запада".

"Нападајте исламске организације и канцеларије. Нападајте их на Аллаховом путу", наведено је.

Уз текст је овај пут објављена фотографија реису-л-улеме Исламске заједнице у БиХ Хусеина еф. Кавазовића, његовог замјеника Хусеина еф. Смајића, као и муфтија ИЗБиХ, које описују као му "муртеддске (отпадници од ислама) вође неисламске заједнице", те наглашава да је "убијање мрутедда драже и прече од убијања правих кафира".

"Прикољите главе тих муртедда, а најважније су главе муртеддских муфтија, јер тако нам Аллаха, нема ништа веће и врједније код Аллаха од тога да убијате оне који су измијенили Његову вјеру, оне који желе да ислам буде уништен изнутра", наводе ИД-ови аутори, те додају:

"Нападните их, убијајте их пригушивачима, па то је уистину дивно дјело. Ништа их не спрјечава да их убијате пригушивачима и да њихова тијела раскомадате експлозивним направама, и да нападате њихове куће, да их убијате пред њиховом дјецом и њиховим женама... Пролијте њихову прљаву крв и нека тече улицама Балкана", пише, између осталог, у опширном тексту под насловом "Ако се вратите, и ми ћемо се вратити".

Извор: Индеx.хр

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Рс

14.07.2017 05:27

Нема говора доста нам ових насих сто нас дрзе на узди и пласе једни од других сад нам јос дај исил и русе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy

14.07.2017 05:32

Да Бог драги сачува, све полудило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудо

14.07.2017 05:52

Ове људе неко финансира, али не са Блиског истока. Западне земље укидају ванредна стања, а за све су криве, а ми који никакве везе ни са једним сукобом у свијету немамо, нама пријете. Изврсна масинерија направљена на западу, да уцјењује мале и сиромасне дрзаве као ове насе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

14.07.2017 08:46

Бозе каква је то вјера кад убијањем и злоцином постајес код бога уздигнут код нса православаца би то био смртни гријех

Name

Игор

14.07.2017 09:32

Финих нам је људи навукао Алија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјаво и тикве

14.07.2017 10:41

Ко с дјаволом тикве сади саме му се о главу обијају.

ОДГОВОРИТЕ