Islamska država prijeti Balkanu

Iako se u iračkom Mosulu slavi pobjeda, a svjetski mediji prenose informacije o porazu takozvane Islamske države, zloglasna teroristička organizacija nastavlja prijetiti zemljama Balkana, prenosi INS.

Region 14.07.2017 | 07:17
Islamska država prijeti Balkanu
U posljednjem izdanju ID-ovog magazina Rumiyah, propagandisti te organizacije pozivaju svoje simpatizere da, kako navode, ubijaju šejhove tavagita (tagut, sve ono što se obožava mimo Allaha, a što simpatizeri ove ideologije koriste da opravdaju ubijanje nevinih ljudi).

Pozvali su svoje simpatizere na Balkanu da se ugledaju na "braću sa Istoka i Zapada".

"Napadajte islamske organizacije i kancelarije. Napadajte ih na Allahovom putu", navedeno je.

Uz tekst je ovaj put objavljena fotografija reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića, njegovog zamjenika Huseina ef. Smajića, kao i muftija IZBiH, koje opisuju kao mu "murteddske (otpadnici od islama) vođe neislamske zajednice", te naglašava da je "ubijanje mrutedda draže i preče od ubijanja pravih kafira".

"Prikoljite glave tih murtedda, a najvažnije su glave murteddskih muftija, jer tako nam Allaha, nema ništa veće i vrjednije kod Allaha od toga da ubijate one koji su izmijenili Njegovu vjeru, one koji žele da islam bude uništen iznutra", navode ID-ovi autori, te dodaju:

"Napadnite ih, ubijajte ih prigušivačima, pa to je uistinu divno djelo. Ništa ih ne sprječava da ih ubijate prigušivačima i da njihova tijela raskomadate eksplozivnim napravama, i da napadate njihove kuće, da ih ubijate pred njihovom djecom i njihovim ženama... Prolijte njihovu prljavu krv i neka teče ulicama Balkana", piše, između ostalog, u opširnom tekstu pod naslovom "Ako se vratite, i mi ćemo se vratiti".

Izvor: Index.hr

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Rs

14.07.2017 07:27

Nema govora dosta nam ovih nasih sto nas drze na uzdi i plase jedni od drugih sad nam jos daj isil i ruse

ODGOVORITE
Name

Xy

14.07.2017 07:32

Da Bog dragi sačuva, sve poludilo.

ODGOVORITE
Name

Ludo

14.07.2017 07:52

Ove ljude neko finansira, ali ne sa Bliskog istoka. Zapadne zemlje ukidaju vanredna stanja, a za sve su krive, a mi koji nikakve veze ni sa jednim sukobom u svijetu nemamo, nama prijete. Izvrsna masinerija napravljena na zapadu, da ucjenjuje male i siromasne drzave kao ove nase.

ODGOVORITE
Name

Milo

14.07.2017 10:46

Boze kakva je to vjera kad ubijanjem i zlocinom postajes kod boga uzdignut kod nsa pravoslavaca bi to bio smrtni grijeh

Name

Igor

14.07.2017 11:32

Finih nam je ljudi navukao Alija.

ODGOVORITE
Name

Djavo i tikve

14.07.2017 12:41

Ko s djavolom tikve sadi same mu se o glavu obijaju.

ODGOVORITE