Почео састанак о путу БиХ ка ЕУ

Састанак Савјета за стабилизацију и придруживање између БиХ и Европске уније (ЕУ) почео је јутрос у Бриселу.

Босна и Херцеговина 10.07.2017 | 10:44
Почео састанак о путу БиХ ка ЕУ
Делегацију БиХ предводи предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић, а осим њега у бх. делегацији су министар иностраних послова Игор Црнадак, министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић, директор Дирекције за европске интеграције Един Дилберовић, те замјеник министра финансија и трезора БиХ Мирсад Жуга. 

По завршетку сједнице планирана је и прес-конференција, на којој ће се осим Звиздића обратити и висока представница ЕУ за заједничку и безбједносну политику Федерика Могерини.

На састанку ће бити разговарано о претприступним стратегијама након извјештаја Европске комисије за прошлу годину.

На састанку ће се разговарати и о билатералним односима у оквиру Споразума, а биће размијењена и мишљења о актуелним дешаваљима у БиХ и на западном Балкану.

Извор: БН/Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ма

10.07.2017 08:47

Ма нема од уласка у ЕУ ниста, јер политицари раде сваста...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

10.07.2017 09:00

Ако ЕУ жели мир у своме дворишту, ако не жели опет жариште(ратно) у срцу Европе, требала би "усисати" БиХ у ЕУ као што су урадили са Бугарском и Румунијом јер може бити касно и за нас у БиХ и за ЕУ! Јер Турској, Русији и "великом брату" не одговара јака ЕУ а БиХ је "темпирана бомба" која само чека детонацију!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјода

10.07.2017 09:07

ПИСИ ПРОПАЛО - ТУРСКА ПРЕГОВАРА ПЕДЕСЕТ ГОДИНА ; ПА НИСТА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

10.07.2017 09:07

ЕУ је јасно рекла да дужи период не планира проширење. Ово је само бацање прашине у очи, а за Западни Балкан се спрема нека врста конфедерације са посебним везамма са ЕУ, без пуноправног чланства. Центар те инстант заједнице би био у Београду, тако да смо се сви мало играли, па опет на стартне позиције. :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имењак

10.07.2017 09:20

Само шупљирају, не схватај их озбиљно. Нису људи наивни, зато је и отишло много их одавде...и још ће. Овима из ЕУ одговара оваква БиХ, а у њој наша мафија ради шта жели.

Name

Роки

10.07.2017 09:54

Црнадак опусти СЕ ниси на кориди

ОДГОВОРИТЕ