Počeo sastanak o putu BiH ka EU

Sastanak Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje između BiH i Evropske unije (EU) počeo je jutros u Briselu.

Bosna i Hercegovina 10.07.2017 | 10:44
Počeo sastanak o putu BiH ka EU
Delegaciju BiH predvodi predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, a osim njega u bh. delegaciji su ministar inostranih poslova Igor Crnadak, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, direktor Direkcije za evropske integracije Edin Dilberović, te zamjenik ministra finansija i trezora BiH Mirsad Žuga. 

Po završetku sjednice planirana je i pres-konferencija, na kojoj će se osim Zvizdića obratiti i visoka predstavnica EU za zajedničku i bezbjednosnu politiku Federika Mogerini.

Na sastanku će biti razgovarano o pretpristupnim strategijama nakon izvještaja Evropske komisije za prošlu godinu.

Na sastanku će se razgovarati i o bilateralnim odnosima u okviru Sporazuma, a biće razmijenjena i mišljenja o aktuelnim dešavaljima u BiH i na zapadnom Balkanu.

Izvor: BN/Agencije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ma

10.07.2017 08:47

Ma nema od ulaska u EU nista, jer politicari rade svasta...!

ODGOVORITE
Name

075

10.07.2017 09:00

Ako EU želi mir u svome dvorištu, ako ne želi opet žarište(ratno) u srcu Evrope, trebala bi "usisati" BiH u EU kao što su uradili sa Bugarskom i Rumunijom jer može biti kasno i za nas u BiH i za EU! Jer Turskoj, Rusiji i "velikom bratu" ne odgovara jaka EU a BiH je "tempirana bomba" koja samo čeka detonaciju!!

ODGOVORITE
Name

djoda

10.07.2017 09:07

PISI PROPALO - TURSKA PREGOVARA PEDESET GODINA ; PA NISTA !

ODGOVORITE
Name

Dragan

10.07.2017 09:07

EU je jasno rekla da duži period ne planira proširenje. Ovo je samo bacanje prašine u oči, a za Zapadni Balkan se sprema neka vrsta konfederacije sa posebnim vezamma sa EU, bez punopravnog članstva. Centar te instant zajednice bi bio u Beogradu, tako da smo se svi malo igrali, pa opet na startne pozicije. :D

ODGOVORITE
Name

Imenjak

10.07.2017 09:20

Samo šupljiraju, ne shvataj ih ozbiljno. Nisu ljudi naivni, zato je i otišlo mnogo ih odavde...i još će. Ovima iz EU odgovara ovakva BiH, a u njoj naša mafija radi šta želi.

Name

Roki

10.07.2017 09:54

Crnadak opusti SE nisi na koridi

ODGOVORITE