Салиховић даје изјаву о тужби

Суспендовани главни тужилац БиХ Горан Салиховић данас би требало да у Тужилаштву БиХ да изјаву у вези са наводима садржаним у дисциплинској тужби против њега, рекао је Салиховићев адвокат Рифат Коњић.

Босна и Херцеговина 10.07.2017 | 08:12
Салиховић даје изјаву о тужби
Салиховић је по позиву Тужилаштва дошао 28. јуна како би дао изјаву, али је након што му је предочено о чему се ради, затражио да саслушању присуствује адвокат, па је испитивање одгођено за 10. јули.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић, након одгађања саслушања, рекао је да Тужилаштво проводи истражне радње испитивања осумњиченог и отварања привремено одузетих предмета осумњиченог у предмету у којем се води истрага против суспендованог главног тужиоца.

Салиховић се сумњичи за низ неправилности у раду Тужилаштва БиХ, због чега је суспендован у септембру прошле године, а упоредо са дисциплинским поступком, Тужилаштво води и кривичну истрагу против њега.

Првостепена дисциплинска комисија Високог судског и тужилачког савјета /БиХ/ окончала је средином јуна дисциплински поступак против Салиховића, али још није донесена одлука.

Канцеларија дисциплинског тужиоца терети Салиховића да је пропустио да тражи своје изузеће у предметима када је постојао сукоб интереса, да се упустио у непримјерене контакте са судијом или странкама у поступку, да је омогућио вршење дужности тужиоца лицима која за то нису законом овлашћена, те да се мијешао у поступање судије или тужиоца.

Међу прекршајима је наведено и намјерно давање лажне или недовољне информације у вези с пријавама за радно мјесто, дисциплинским стварима, питањима унапређења и напредовања у служби или било којим другим питањима која су у надлежности ВСТС, те својим понашањем довео у питање повјерење јавности у непристрасност и кредибилитет Тужилаштва БиХ.

Салиховић је наводе дисциплинског тужиоца одбацио као нетачне и поднио жалбу на одлуку о суспензији.

Салиховић би требало да изјаву да у 10.00 часова.

Извор: Срна

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Стана

10.07.2017 06:32

Слуцај Салиховиц, или це бити прекретница у правосуду, или це мафија харати и нико јој ниста неце моци! Ако се он извуце из овога, нема нам спаса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

10.07.2017 07:43

Па наравно да ће се извући и наравно да од нас нема ништа и наравно да ће и одштету добити.

Name

стедиса

10.07.2017 07:40

КО ЈЕ ПОКРАО МИЛИОНЕ ИЗ СЕФА БОБАР БАНКЕ ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиле

10.07.2017 09:50

ЕЛЕКТРОПРЕНОС БиХ И ПОСТУПАЊЕ ОКО НЕЗАКОНИТОГ ЗАПОСЉАВАЊА У ИСТОМ УПУЦУЈЕ НА МНОГО. ПО ПОДНЕСЕНОЈ КРИВИЦНОЈ ПРИЈАВИ ЗА НЕЗАКОНИТО, ПРОТИВ УСТАВНО И УЗ КРСЕЊЕ МРДЈУНАРОДНОГ ПРАВА ПОСТУПАЊЕ Електропреноса БиХ ТАДА ГЛАВНИ ТУЗИЛАЦ ГОРАН САЛИХОВИЦ ЈЕ ОТВОРИО ПРЕДМЕТ И УПУТИО У ИСТРАГУ. ОКО САЛИХОВИЦА КАКО СЕ ОВО ДОГОДИ НЕМА ЗАКОНСКОГ ФИНАЛА ОКО НЕЗАКОНИТОГ ЗАПОСЉАВАЊА У ЕЛЕКТРОПРЕНОСУ!!! ЗА ПРОВЈЕРИТИ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

10.07.2017 10:22

Ако је тацно ово у вези незаконитог запосљавања у Електропреносу БиХ, да је Салиховиц отворио предмет по Кривицној пријави и упутио СИПИ да испита, а догадја се његова суспензија и све стаје око незаконитог запосљавања у Електропреносу БиХ онда ситуација мозе бити "симптоматицна"!!!

Name

@&@

10.07.2017 10:37

Ако је ово у вези Електропреноса БиХ тацно, мозда треба и неки други да одговарају као Салиховиц?

Name

Стана @&@

10.07.2017 15:58

И јесте поента у томе сто би пивукао за собом и многе друге! Зато га и не смију гонити!