Русима одузете, Британцима додељене медаље!

Нове допинг афере у атлетици. . . !

Остали спортови 12.07.2017 | 08:45
Русима одузете, Британцима додељене медаље!
Британски атлетичари Мајкл Бингам, Мартин Руни, Ендру Стил и Роберт Добин добили су бронзане медаље са Олимпијских игара 2008. године из Пекинга, које је су првобитно припале руској штафети у дисциплини 4x400 метара.

Британци су награђени бронзаним одличјем, пошто су узорци руског атлетичара Дениса Алексејева на поновном тестирању били позитивни на анаболички стероид, па је Русима одузето одличје.

Они су медаље примили на овогодишњем митингу Дијамантске лиге у Лондону.

Медаље им је уручио потпредседник Међународног олимпијског комитета (МОК) и председник Светске антидопинг агенције (WАДА) Крејг Риди.

Паралелно са том вешћу, атлетски свет у недељу је узбуркала још једна допинг афера.

Актуелни олимпијски и светски шампион у брзом ходању на 50 километара, Словак Матеј Тот суспендован је због наводног кршења антидопинг правила.

Међународна атлетска федерација (ИААФ) саопштила је да је Тот привремено суспендован због неправилности у његовом "биолошком пасошу" који прати податке о крви и откривање евентуалног присуства недозвољених супстанци.

Док се не донесе правоснажна пресуда, Тот остаје суспендован и суочава се са четворогодишњом забраном такмичења.

Уколико словачки шампион у брзом ходању буде проглашен кривим, биће то велики ударац за ову атлетску дисциплину, јер су и руски такмичари, који су дуго година доминирали на великим првенствима, суспендовани због допинга.

Тот је раније говорио против допинга и подржао суспензију руском тиму, коме је било забрањено учешће на прошлогодишњим Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Атлетицар

12.07.2017 06:58

Типично западњачки

ОДГОВОРИТЕ