Rusima oduzete, Britancima dodeljene medalje!

Nove doping afere u atletici. . . !

Ostali sportovi 12.07.2017 | 08:45
Rusima oduzete, Britancima dodeljene medalje!
Britanski atletičari Majkl Bingam, Martin Runi, Endru Stil i Robert Dobin dobili su bronzane medalje sa Olimpijskih igara 2008. godine iz Pekinga, koje je su prvobitno pripale ruskoj štafeti u disciplini 4x400 metara.

Britanci su nagrađeni bronzanim odličjem, pošto su uzorci ruskog atletičara Denisa Aleksejeva na ponovnom testiranju bili pozitivni na anabolički steroid, pa je Rusima oduzeto odličje.

Oni su medalje primili na ovogodišnjem mitingu Dijamantske lige u Londonu.

Medalje im je uručio potpredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i predsednik Svetske antidoping agencije (WADA) Krejg Ridi.

Paralelno sa tom vešću, atletski svet u nedelju je uzburkala još jedna doping afera.

Aktuelni olimpijski i svetski šampion u brzom hodanju na 50 kilometara, Slovak Matej Tot suspendovan je zbog navodnog kršenja antidoping pravila.

Međunarodna atletska federacija (IAAF) saopštila je da je Tot privremeno suspendovan zbog nepravilnosti u njegovom "biološkom pasošu" koji prati podatke o krvi i otkrivanje eventualnog prisustva nedozvoljenih supstanci.

Dok se ne donese pravosnažna presuda, Tot ostaje suspendovan i suočava se sa četvorogodišnjom zabranom takmičenja.

Ukoliko slovački šampion u brzom hodanju bude proglašen krivim, biće to veliki udarac za ovu atletsku disciplinu, jer su i ruski takmičari, koji su dugo godina dominirali na velikim prvenstvima, suspendovani zbog dopinga.

Tot je ranije govorio protiv dopinga i podržao suspenziju ruskom timu, kome je bilo zabranjeno učešće na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Atleticar

12.07.2017 06:58

Tipično zapadnjački

ODGOVORITE