ЦГ: Ватрогасци одбранили куће

Велики пожар опет је букнуо у Доњем Грбљу на црногорском приморју, гдје су ватрогасци из Тивта, Котора и волонтери из локлних мјеста за сад успјели да одбране куће и објекте од ватрене стихије, рекао је командир Службе заштите и спасавања Котор Максим Мандић.

Регион 09.07.2017 | 21:32
ЦГ: Ватрогасци одбранили куће
"Успјели смо да одбранимо куће од ватре и нико није страдао, то је најважније. Гашење ће још потрајати", рекао је Мандић за ЦДМ.

Радио "Скала" јавља да је пожар избио јутрос око 3.00 часа у доњогрбаљском селу Врановићи.

Непосредно након добијања дојаве на лице мјеста је изашло 13 припадника которске Службе заштите и спашавања са пет возила. Ватрогасци су успјели да спријече продор ватре према кућама.

Највећи проблем је, по ријечима припадника которске Службе заштите и спашавања вјетар који често мијења правац, па је и гашење отежано.

Которској служби заштите у гашењу ватре су помогли приватни предузетници са својим камионима. Велика помоћ је из ваздуга авио јединице Директората за ванредне ситуације МУП-а Црне Горе. Три авиона помагали су которским ватрогасцима да ватру ставе под контролу.

На позив за помоћ колега из Котора, данас су се око 15.00 часова акцији гашења ватре у Доњем Грбљу прикључили припадници Службе заштите Тиват.

"Петнаестак ватрогасаца са пет возила успјело је да одбије ватру и спаси да ватра не захвати стамбене објекте у селу Љешевићи", рекао је командир Службе спасавања Тиват Зоран Барбић, истакавши да су сигурно спасили десетак кућа.

Велики шумски пожар захватио је прије два дана борову шуму на простору између комплекса Плави хоризонт и терена ФК "Слога". Због пожара, становници туристичког комплекса "Луштица беј" су из безбједносних разлога евакуисани из насеља.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар