CG: Vatrogasci odbranili kuće

Veliki požar opet je buknuo u Donjem Grblju na crnogorskom primorju, gdje su vatrogasci iz Tivta, Kotora i volonteri iz loklnih mjesta za sad uspjeli da odbrane kuće i objekte od vatrene stihije, rekao je komandir Službe zaštite i spasavanja Kotor Maksim Mandić.

Region 09.07.2017 | 21:32
CG: Vatrogasci odbranili kuće
"Uspjeli smo da odbranimo kuće od vatre i niko nije stradao, to je najvažnije. Gašenje će još potrajati", rekao je Mandić za CDM.

Radio "Skala" javlja da je požar izbio jutros oko 3.00 časa u donjogrbaljskom selu Vranovići.

Neposredno nakon dobijanja dojave na lice mjesta je izašlo 13 pripadnika kotorske Službe zaštite i spašavanja sa pet vozila. Vatrogasci su uspjeli da spriječe prodor vatre prema kućama.

Najveći problem je, po riječima pripadnika kotorske Službe zaštite i spašavanja vjetar koji često mijenja pravac, pa je i gašenje otežano.

Kotorskoj službi zaštite u gašenju vatre su pomogli privatni preduzetnici sa svojim kamionima. Velika pomoć je iz vazduga avio jedinice Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore. Tri aviona pomagali su kotorskim vatrogascima da vatru stave pod kontrolu.

Na poziv za pomoć kolega iz Kotora, danas su se oko 15.00 časova akciji gašenja vatre u Donjem Grblju priključili pripadnici Službe zaštite Tivat.

"Petnaestak vatrogasaca sa pet vozila uspjelo je da odbije vatru i spasi da vatra ne zahvati stambene objekte u selu Lješevići", rekao je komandir Službe spasavanja Tivat Zoran Barbić, istakavši da su sigurno spasili desetak kuća.

Veliki šumski požar zahvatio je prije dva dana borovu šumu na prostoru između kompleksa Plavi horizont i terena FK "Sloga". Zbog požara, stanovnici turističkog kompleksa "Luštica bej" su iz bezbjednosnih razloga evakuisani iz naselja.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar