Викенд без бодова за Борковића!

Српски аутомобилиста бесан због учесталих проблема са воланом.

Остали спортови 10.07.2017 | 09:15
Викенд без бодова за Борковића!
Српски аутомобилиста Душан Борковић није успео да дође до бодова на тркама седмог викенда ТЦР Светског шампионата у немачком Ошерслебену.

Имао је великих проблема са аутомобилом, а на обе трке (13. и 14. у сезони) му је због електронског квара отказао серво управљач, по осми пут ове сезоне.

Борковић је упркос проблемима на суботњим квалификацијама одлично почео прву трку. Након старта са 14. позиције, једини српски представник у овом аутомобилском светском такмичењу туринг аутомобила, муњевито се пробио за три места и дошао надомак пласмана који му гарантују бодове.

У тренутку када је на стазу изашао "сејфти кар", Борковић је за петама првој десеторици. али је уследило неколико дуела на ивици са Паулсеном, који је у пар наврата ударио аутомобил српског возача, наневши му непоправљиву штету.

Прво је пукао сплитер, затим му је блокирала летва волана, да би му на крају страдао и хладњак, после чега је дефдинитивно морао у бокс, у 11. кругу.

Почетак друге трке био је најузбудљивији од старта шампионата, пошто је већ на старту у инциденту учествовало 11 возача, а Борковић је одличним рефлексима успео да избегне огромну гужву на стази и докопа се шестог места.

Ипак, старт је поновљен, али је Борковић брзо изгубио две позиције. То га није обесхрабрило и већ у трећем кругу муњевито се пробио за три позиције. Када се очекивало да Борковић настави да убрзава и обиђе и актуелног првака света Коминија, на аутомобилу се поново јавио исти квар, чиме је веома малерозан викенд дефинитивно и заокружен.

"Јако сам бесан. Не могу да верујем да ми на свакој трци, од када су после Бахреина заменили шасију, откаже исти део. Јако сам разочаран генерално, а поготово ми је жао што сам у другој трци имао сјајну шесту позицију и повратио бих шесто место у генералном пласману. Аутомобили већ у среду крећу на Тајланд и неће имати времена да открију зашто само на мом аутомобилу једна те иста ствар отказује кад је све 100 одсто ново. Све су променили на ауту и проблем не нестаје. Хвала свима на подршци, ја сам дао све од себе", изјавио је Борковић након трка.

Душан Борковић после седам ТЦР викенда има 82 бода и заузима седмо место у генералном пласману. Сада предстоји летња пауза, а шампонат ће бити настављен 2. и 3. септембра на тајландском Бурираму.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар