Vikend bez bodova za Borkovića!

Srpski automobilista besan zbog učestalih problema sa volanom.

Ostali sportovi 10.07.2017 | 09:15
Vikend bez bodova za Borkovića!
Srpski automobilista Dušan Borković nije uspeo da dođe do bodova na trkama sedmog vikenda TCR Svetskog šampionata u nemačkom Ošerslebenu.

Imao je velikih problema sa automobilom, a na obe trke (13. i 14. u sezoni) mu je zbog elektronskog kvara otkazao servo upravljač, po osmi put ove sezone.

Borković je uprkos problemima na subotnjim kvalifikacijama odlično počeo prvu trku. Nakon starta sa 14. pozicije, jedini srpski predstavnik u ovom automobilskom svetskom takmičenju turing automobila, munjevito se probio za tri mesta i došao nadomak plasmana koji mu garantuju bodove.

U trenutku kada je na stazu izašao "sejfti kar", Borković je za petama prvoj desetorici. ali je usledilo nekoliko duela na ivici sa Paulsenom, koji je u par navrata udario automobil srpskog vozača, nanevši mu nepopravljivu štetu.

Prvo je pukao spliter, zatim mu je blokirala letva volana, da bi mu na kraju stradao i hladnjak, posle čega je defdinitivno morao u boks, u 11. krugu.

Početak druge trke bio je najuzbudljiviji od starta šampionata, pošto je već na startu u incidentu učestvovalo 11 vozača, a Borković je odličnim refleksima uspeo da izbegne ogromnu gužvu na stazi i dokopa se šestog mesta.

Ipak, start je ponovljen, ali je Borković brzo izgubio dve pozicije. To ga nije obeshrabrilo i već u trećem krugu munjevito se probio za tri pozicije. Kada se očekivalo da Borković nastavi da ubrzava i obiđe i aktuelnog prvaka sveta Kominija, na automobilu se ponovo javio isti kvar, čime je veoma malerozan vikend definitivno i zaokružen.

"Jako sam besan. Ne mogu da verujem da mi na svakoj trci, od kada su posle Bahreina zamenili šasiju, otkaže isti deo. Jako sam razočaran generalno, a pogotovo mi je žao što sam u drugoj trci imao sjajnu šestu poziciju i povratio bih šesto mesto u generalnom plasmanu. Automobili već u sredu kreću na Tajland i neće imati vremena da otkriju zašto samo na mom automobilu jedna te ista stvar otkazuje kad je sve 100 odsto novo. Sve su promenili na autu i problem ne nestaje. Hvala svima na podršci, ja sam dao sve od sebe", izjavio je Borković nakon trka.

Dušan Borković posle sedam TCR vikenda ima 82 boda i zauzima sedmo mesto u generalnom plasmanu. Sada predstoji letnja pauza, a šamponat će biti nastavljen 2. i 3. septembra na tajlandskom Buriramu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar