Повреде током трке са биковима

Десет особа је повријеђено током друге трке са биковима током фестивала Сан Фермин у шпанском граду Памплони, изјавили су данас званичници.

Свијет 08.07.2017 | 15:58
Повреде током трке са биковима
Према ријечима званичника, пет Американаца, три Шпанца и два Француза затражили су љекарску помоћ након трке са биковима уским улицама Памплоне.

Двојица Американаца задобила су повреде од убода рогом, а осам осталих прекривени су огреботинама и модрицама.

Црвени крст је саопштио да су указали помоћ за 77 особа од разних повреда.

Друга трка трајала је четири минута или минут дуже него обично јер је један од шест бикова изазвао конфузију јер се окренуо у супротном правцу.

Двојица мушкараца повријеђена су нешто раније у првој трци током другог дана традиционалне трке са биковима на улицама Памплоне.

Дневне трке са биковима почињу око 9.00 часова и обично трају између три и пет минута. Током деветодневног фестивала одржава се укупно осам трка.

Трке са биковима, које преноси телевизија, одвијају се на уским градским улицама у дужини од 850 метара. У свакој трци учествује по шест бикова, који на крају улазе у арену, гдје се суочавају са матадорима.

Деветодневни фестивал, који је отворен јуче, овјековјечен је у роману Ернеста Хемингвеја "Сунце се поново рађа" из 1926. године, а данас је један од најважнијих туристичких догађаја у Шпанији.

Укупно 15 људи погинуло је од 1924. године, када је Фестивал Сан фермин одржан први пут.

Коментари / 0

Оставите коментар