Povrede tokom trke sa bikovima

Deset osoba je povrijeđeno tokom druge trke sa bikovima tokom festivala San Fermin u španskom gradu Pamploni, izjavili su danas zvaničnici.

Svijet 08.07.2017 | 15:58
Povrede tokom trke sa bikovima
Prema riječima zvaničnika, pet Amerikanaca, tri Španca i dva Francuza zatražili su ljekarsku pomoć nakon trke sa bikovima uskim ulicama Pamplone.

Dvojica Amerikanaca zadobila su povrede od uboda rogom, a osam ostalih prekriveni su ogrebotinama i modricama.

Crveni krst je saopštio da su ukazali pomoć za 77 osoba od raznih povreda.

Druga trka trajala je četiri minuta ili minut duže nego obično jer je jedan od šest bikova izazvao konfuziju jer se okrenuo u suprotnom pravcu.

Dvojica muškaraca povrijeđena su nešto ranije u prvoj trci tokom drugog dana tradicionalne trke sa bikovima na ulicama Pamplone.

Dnevne trke sa bikovima počinju oko 9.00 časova i obično traju između tri i pet minuta. Tokom devetodnevnog festivala održava se ukupno osam trka.

Trke sa bikovima, koje prenosi televizija, odvijaju se na uskim gradskim ulicama u dužini od 850 metara. U svakoj trci učestvuje po šest bikova, koji na kraju ulaze u arenu, gdje se suočavaju sa matadorima.

Devetodnevni festival, koji je otvoren juče, ovjekovječen je u romanu Ernesta Hemingveja "Sunce se ponovo rađa" iz 1926. godine, a danas je jedan od najvažnijih turističkih događaja u Španiji.

Ukupno 15 ljudi poginulo je od 1924. godine, kada je Festival San fermin održan prvi put.

Komentari / 0

Ostavite komentar