Еврокуп: Партизан у страшној групи!

Кошаркаши Партизана у предстојећој сезони Еврокупа играће против Локомотиве из Краснодара, Албе, Лиможа, Лијетувос Ритаса и Билбаоа!

Кошарка 06.07.2017 | 14:15
Еврокуп: Партизан у страшној групи!
Партизан две године није играо у Еврокупу, прошле сезоне је наступао у ФИБА Лиги шампиона, претпрошле није уопште играо у Европи, тако да је жреб за сезону 2017/18. дочекао у шестом, последњем шеширу.

У регуларном делу сезоне биће четири групе са по шест екипа, тако да ће сваки тим одиграти по десет утакмица. У наредну рунду иду по четири екипе из групе, а затим ће поново да се формирају четири групе са по четири тима, да би по две првопласирана ишла у четвртфинале Еврокупа.

Дакле, Партизан ће наредне сезоне имати много више искушења него што је то био случај са ФИБА Лигом шампиона. Притивник му је Локомотива коју с клупе води наш тренер Саша Обрадовић, док је тренер Лијетувоса легендарни Римас Куртинаитис.

Оно што је можда и већи проблем од противника у Еврокупу јесте тренутна ситуација у Партизану, Црно-бели једино што имају јесу дугови и нови тренер Мирослав Николић, који ће, бар по уговору, на клупи седети до 2020. године. За почетак би било веома корисно да пронађу председника, јер је Никола Пековић недавно поднео оставку, а озбиљан проблем је и састав тима.

Вил Хечер је отишао, кофере пакују Урош Луковић и Стефан Бирчевић, руке су одрешене Величковићу, Врабцу, Поту.

Дудуше, стигао је из Аустралије бек Томас Вилсон, могуће је да стигне и талентовани Марко Пецарски...

Уколико жели да буде конкурентан Партизан ће морати хитно да устане "из постеље".

После године одсуства, српска кошарка поново ће имати представника у овом евро-такмичењу. Нашу земљу представљаће Партизан, а АБА лигу још и Цедевита и Будућност, сходно пласману из претходне сезоне.

Партизан се вратио у ово такмичење након две сезоне одсуства и коефицијентом је сврстан у последњи "шешир".

24 тима бити сврстана се у четири групе, које ће дати 16 учесника Топ 16 фазе. Потом ће се осам тимова квалификовати у нокаут фазу, која ће у све три рунде (четвртфинале, полуфинале и финале) бити одиграна на две победе.

Много важније питање од учешћа у Еврокупу је како ће изгледати Патизан у новој сезони. Отишао је председник Никола Пековић (који се баш и није много мешао у рад клуба последњих месеци), отишао је тренер Александар Џикић, а уместо њега долази Мирослав "Мута" Николић... Одлази и неколико важних играча који су носили тим, пре свих центри Урош Луковић и Стефан Бирчевић, ....

Уговори су истекли Новици Величковићу, Адину Врабцу и Стефану Поту, а од раније је познато да Вили Хечер неће више носити црно-бели дрес.

Дошао је аустралијски кошаркаш Томас "Том" Вилсон (20, 193), који игра на позицији бека, а судећи према изјави председника КК Динамик, Велибора Јојића "њему ће се ускоро придружити и трио кошаркаша тог клуба". Ради се о Андреји Стевановићу, Страхињи Гавриловићу и Александру Лазићу. 

А ГРУПА

Уникс Казањ

Дарушафака

Цедевита

Фијат Торино

Морабак Андора

Париз

Б ГРУПА

Галатасарај

Бајерн

Хапоел Јерусалим

Грисини Ређо Емилија

Лијеткабелис

Будућност

Ц ГРУПА

Локомотива Краснодар

Алба

Лијетувос

Билбао

Лимож

Партизан

Д ГРУПА

Гран Канариа

Зенит Ст. Петербург

Тофаш Бурса

Доломити

Улм

Асвел

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар