Evrokup: Partizan u strašnoj grupi!

Košarkaši Partizana u predstojećoj sezoni Evrokupa igraće protiv Lokomotive iz Krasnodara, Albe, Limoža, Lijetuvos Ritasa i Bilbaoa!

Košarka 06.07.2017 | 14:15
Evrokup: Partizan u strašnoj grupi!
Partizan dve godine nije igrao u Evrokupu, prošle sezone je nastupao u FIBA Ligi šampiona, pretprošle nije uopšte igrao u Evropi, tako da je žreb za sezonu 2017/18. dočekao u šestom, poslednjem šeširu.

U regularnom delu sezone biće četiri grupe sa po šest ekipa, tako da će svaki tim odigrati po deset utakmica. U narednu rundu idu po četiri ekipe iz grupe, a zatim će ponovo da se formiraju četiri grupe sa po četiri tima, da bi po dve prvoplasirana išla u četvrtfinale Evrokupa.

Dakle, Partizan će naredne sezone imati mnogo više iskušenja nego što je to bio slučaj sa FIBA Ligom šampiona. Pritivnik mu je Lokomotiva koju s klupe vodi naš trener Saša Obradović, dok je trener Lijetuvosa legendarni Rimas Kurtinaitis.

Ono što je možda i veći problem od protivnika u Evrokupu jeste trenutna situacija u Partizanu, Crno-beli jedino što imaju jesu dugovi i novi trener Miroslav Nikolić, koji će, bar po ugovoru, na klupi sedeti do 2020. godine. Za početak bi bilo veoma korisno da pronađu predsednika, jer je Nikola Peković nedavno podneo ostavku, a ozbiljan problem je i sastav tima.

Vil Hečer je otišao, kofere pakuju Uroš Luković i Stefan Birčević, ruke su odrešene Veličkoviću, Vrabcu, Potu.

Duduše, stigao je iz Australije bek Tomas Vilson, moguće je da stigne i talentovani Marko Pecarski...

Ukoliko želi da bude konkurentan Partizan će morati hitno da ustane "iz postelje".

Posle godine odsustva, srpska košarka ponovo će imati predstavnika u ovom evro-takmičenju. Našu zemlju predstavljaće Partizan, a ABA ligu još i Cedevita i Budućnost, shodno plasmanu iz prethodne sezone.

Partizan se vratio u ovo takmičenje nakon dve sezone odsustva i koeficijentom je svrstan u poslednji "šešir".

24 tima biti svrstana se u četiri grupe, koje će dati 16 učesnika Top 16 faze. Potom će se osam timova kvalifikovati u nokaut fazu, koja će u sve tri runde (četvrtfinale, polufinale i finale) biti odigrana na dve pobede.

Mnogo važnije pitanje od učešća u Evrokupu je kako će izgledati Patizan u novoj sezoni. Otišao je predsednik Nikola Peković (koji se baš i nije mnogo mešao u rad kluba poslednjih meseci), otišao je trener Aleksandar Džikić, a umesto njega dolazi Miroslav "Muta" Nikolić... Odlazi i nekoliko važnih igrača koji su nosili tim, pre svih centri Uroš Luković i Stefan Birčević, ....

Ugovori su istekli Novici Veličkoviću, Adinu Vrabcu i Stefanu Potu, a od ranije je poznato da Vili Hečer neće više nositi crno-beli dres.

Došao je australijski košarkaš Tomas "Tom" Vilson (20, 193), koji igra na poziciji beka, a sudeći prema izjavi predsednika KK Dinamik, Velibora Jojića "njemu će se uskoro pridružiti i trio košarkaša tog kluba". Radi se o Andreji Stevanoviću, Strahinji Gavriloviću i Aleksandru Laziću. 

A GRUPA

Uniks Kazanj

Darušafaka

Cedevita

Fijat Torino

Morabak Andora

Pariz

B GRUPA

Galatasaraj

Bajern

Hapoel Jerusalim

Grisini Ređo Emilija

Lijetkabelis

Budućnost

C GRUPA

Lokomotiva Krasnodar

Alba

Lijetuvos

Bilbao

Limož

Partizan

D GRUPA

Gran Kanaria

Zenit St. Peterburg

Tofaš Bursa

Dolomiti

Ulm

Asvel

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar