Избјегавајте ове изговоре кад одлучите да кренете у теретану

Лето је стигло, али још није касно да почнете да вежбате и искористите наредне месеце да покажете мишиће. Сада, можда више него зими, потребна је мотивација јер са свих страна вребају искушења, од позива ортака на пиво, до жеље да се излежавате у хладовини.

Здравље 05.07.2017 | 11:24
Избјегавајте ове изговоре кад одлучите да кренете у теретану
За почетак, избегавајте следеће фразе кад кренете у теретану:

Сви су у бољој форми од мене. - Не депримирајте се кад одете у теретану и видите момке на којима пуцају мишићи. Нека вам буду подстицај јер су и они можда кренули са исте позиције као и ви, што значи да можете да изгледате тако. Ако се само упоређујете са згоднијима од себе, одустаћете пре или касније од вежбања.

Не могу ово. - Мисао да нешто не можете вас саботира јер се нећете ни трудити да савладате препреке. Заборавите на став "све или ништа", прихватите чињеницу да да сада можете да урадите пет склекова, а временом ћете стићи можда и до 50 или 100.

Сви ме гледају. - Можда се у теретани осећате као слон у стакларској радњи, али то вероватно други не примећују. Већина је усмерена на себе и свој одраз у огледалу и има паметнија посла од тога да гледа мучење новајлија.

Радићу исто што и он. - Кад видите момка који изгледа добро и делује да зна шта ради, не покушавајте да га копирате. Вежбе које он ради можда не одговарају вашој грађи и способностима, па је најбоље да у почетку ангажујете тренера који ће вам осмислити програм.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар