Izbjegavajte ove izgovore kad odlučite da krenete u teretanu

Leto je stiglo, ali još nije kasno da počnete da vežbate i iskoristite naredne mesece da pokažete mišiće. Sada, možda više nego zimi, potrebna je motivacija jer sa svih strana vrebaju iskušenja, od poziva ortaka na pivo, do želje da se izležavate u hladovini.

Zdravlje 05.07.2017 | 11:24
Izbjegavajte ove izgovore kad odlučite da krenete u teretanu
Za početak, izbegavajte sledeće fraze kad krenete u teretanu:

Svi su u boljoj formi od mene. - Ne deprimirajte se kad odete u teretanu i vidite momke na kojima pucaju mišići. Neka vam budu podsticaj jer su i oni možda krenuli sa iste pozicije kao i vi, što znači da možete da izgledate tako. Ako se samo upoređujete sa zgodnijima od sebe, odustaćete pre ili kasnije od vežbanja.

Ne mogu ovo. - Misao da nešto ne možete vas sabotira jer se nećete ni truditi da savladate prepreke. Zaboravite na stav "sve ili ništa", prihvatite činjenicu da da sada možete da uradite pet sklekova, a vremenom ćete stići možda i do 50 ili 100.

Svi me gledaju. - Možda se u teretani osećate kao slon u staklarskoj radnji, ali to verovatno drugi ne primećuju. Većina je usmerena na sebe i svoj odraz u ogledalu i ima pametnija posla od toga da gleda mučenje novajlija.

Radiću isto što i on. - Kad vidite momka koji izgleda dobro i deluje da zna šta radi, ne pokušavajte da ga kopirate. Vežbe koje on radi možda ne odgovaraju vašoj građi i sposobnostima, pa je najbolje da u početku angažujete trenera koji će vam osmisliti program.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar