Ракочевић: Надамо се најјачем саставу на ЕП-у!

Потпредседник Кошаркашког савеза Србије Игор Ракочевић изразио је данас наду да ће Србија на предстојећем Европском првенству наступити у најјачем саставу.

Кошарка 06.07.2017 | 15:30
Ракочевић: Надамо се најјачем саставу на ЕП-у!
Он је додао да су амбиције да се екипа с такмичења врати са медаљом.

"Ми увек имамо велика очекивања, јер ми смо кошаркашка нација која је у последњих 15 година, а и раније освојила доста медаља. С предстојећег Европског првенства сигурно очекујемо још медаља, имамо највише циљеве", рекао је Ракочевић новинарима у Београду.

Европско првенство одржаже се од 31. августа до 17. септембра, а Србија ће играти у Групи Д у Истанбулу, где ће јој противници бити Турска, Русија, Летонија, Белгија и Велика Британија. 

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Дјордјевић скратио је јуче списак играча за Европско првенство у Турској. Он је отписао осам играча и на скраћеном списку који је објавио оставио је њих 17 који ће почети припреме 20. јула, а на ком измедју осталих нема центра Денвера Николе Јокића. 

"Селектор, као и сви ми наравно се надамо да ће се сви играчи одазвати позиву. Увек је најбоље ићи с најјачом екипом. Надамо се да ћемо бити у најјачем саставу", рекао је Ракочевић. 

КСС је данас у Кући кошарке испратио и пожелео срећу женској и мушкој репрезентацији у баскету три на три на Европском купу, који ће се од 7. до 9. јула одржати у Амстердаму. 

"Јако смо задовољни резултатима наших дама и момака. Оно што је урадио мушки тим, који је освојио два Светска првенства за редом је велика ствар, а дамама свака част што су избориле пласман на Европско првенство. Посебно смо радосни што имамо овакве резултате у спорту који од 2020. године у Токију постаје олимпијска дисциплина", додао је Ракочевић. 

Српски баскеташи у Амстердаму ће играти у групи са Мадјарском и Шпанијом, а у женској конкуренцији противници ће бити Мадјарска, Швајцарска и Румунија. 

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар