Најскупљи нападач још од Дарка Ковачевића!

Шта Звезди може да донесе Шиља из Ниша? Поводом доласка Александра Пешића на Маракану. . .

Фудбал 06.07.2017 | 16:00
Најскупљи нападач још од Дарка Ковачевића!
Долазили су у Црвену звезду у ближој прошлости играчи са много јачим минулим радом, али је ретко када владао консензус одговорних са Маракане као када је у питању Александар Пешић.

Он је јак!

Он зна да игра без лопте!

Он зна да игра леђима!

Он ће у овој лиги да буде озбиљан адут!

Он је покретљив!

Он зна да постигне гол!

Поруке ове садржине слали су што у формалним што у неформалним разговорима током исцрпљујућих преговора са Тулузом челници српског вицешампиона. На крају су морали да се ухвате за џеп и за слободу некада младог репрезентативца Србије искеширају 750.000 евра, што Пешића чини најскупљим нападачем још од лета 1994.године када је Дарко Ковачевић плаћен Пролетеру тадашњих 1.200.000 марка. Прилично тешко бреме за момка рођеног 1992. године који је за последње три сезоне постигао девет голова у такмичарским утакмицама.

Осам у Тулузу и само један у дресу Аталанте где је био на позајмици. Међутим, они који су упућени у играчки опус снажног Нишлије, који је у родном граду познат и по надимку Шиља, тврде да квалитет Пешића не може добро да оцрта једна лоша сезона у Француској и Аталанти. Уосталом, када је тек промовисан у тренера Црвене звезде Ненад Лалатовић је, између осталог, имао жељу да на Маракану доведе Александра Пешића.

„Он је јак и стално напада прву стативу. Школован нападач, агресиван је. Тако нешто нам треба“, говорио је Лалатовић.

Био је то златан период у каријери новог центарфора црвено-белих. Фудбалски се вратио на мапу у дресу Јагодине за коју је постигао 17 голова у сезони. Био је стандардан члан младе репрезентације, пошто је Радован Ћурчић добио „дојаву“ да у Шерифу Србин преживљава тешке тренутке. Није желео да продужи уговор са молдавским клубом, склоњен је на маргину, али му је Ћурчић позивом за младу селекцију удахнуо нови фудбалски живот. И препоручио га Јагодини.

„Он је добар и вредан момак. Квалитет је, са њим у екипи као нападачем имате наставак игре. Наравно у Звезди су увек велика очекивања. Мораће да се носи са притиском“, поручио је за МОЗЗАРТ Спорт некадашњи селектор младе репрезентације Радован Ћурчић.

Незавидан статус Александра Пешића упалио је црвену лампицу код спортског сектора Црвене звезде. Родоначелник идеје о потенцијалном трансферу снажног нападача био је нови спортски директор Митар Мркела. Остали су се сложили и кренули у акцији, пошто су испројектовали тим у формацији 4-4-2. Нападачки тандем су чинили Пешић и Боаћи

ЗАШТО ЈЕ ДОБАР ТАНДЕМ СА БОАЋИЈЕМ И КАКВА ЈЕ БИЛА УЛОГА ДРАГАНА ЏАЈИЋА?

Потом је кренула реализација. Мада Пешић у првом тренутку није био за опцију повратка у српски фудбал.

„Био је равнодушан, али је потом имао састанак на Маракани којем су присустовали сви људи из Црвене звезде. Дошао је и почасни председник Драган Џајић, ту су били Звездан Терзић, Светозар Мијаиловић и наравно Мркела који га познаје из млађих репрезентативних селекција. Тада је преломио, свидео му се комплетан концепт Звездиног тима. Свидела му се пажња коју је добио, осетило се то. Добио је огромну жељу, стално је питао када ће да се заврши папирологија са Тулузом. Ту је велику улогу одиграо пословни директор Црвене звезде Стефан Пантовић. Два дана смо боравили у Француској и на крају је посао успешно завршен. Не бих себе овом приликом истицао у први план, то не радим“, открива за МОЗЗАРТ Спорт један од најпознатијих српских менаџера Ранко Стојић.

Иза Пешића су сезоне нередовног играња и још нередовнијег давања голова. А то за нападача може да буде врло озбиљан проблем. Међутим, Стојић поручује да је Црвена звезда добила готов производ.

„Он је током боравка у Италији и Француској много напредовао. Знате и сами да је сваки тренинг у Италији важан. Важно је свако кретање. Висок је 189 центиметара, али има брзину, кретање без лопте. Очекујте голове од њега, али очекујете и асистенције. Није егоиста, воли да проиграва саиграче. И зато сам уверен да ће бити перфектан тандем са Боаћијем. Обојица имају радне навике, нису егоисти и због тога Звезда може да истрпи систем 4-4-2. И Боаћи и Пешић могу да делују у дефанзиви и покрију задњег везног играча противничке екипе“, додаје Стојић.

Добра ствар за Пешића је, што ће за разлику од Тулуза, играти у доминантној екипи. Бар када је реч о суперлигашком друштву. Лоша ствар је глас навијача који сматрају да ће головима у серији рођени Нишлија морати да оправде уложена средства и лепе речи.

„Пазите, он је у Јагодини за сезону постигао 17 голова. Не видим зашто у Црвеној звезди не би стигао до 20 голова. И шта значи притисак? Па притисак је у Тулузу, игра се у много јачем ритму, темпу. Он жели да се домогне репрезентације и зато верујем у њега“, завршио је Стојић.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар