Najskuplji napadač još od Darka Kovačevića!

Šta Zvezdi može da donese Šilja iz Niša? Povodom dolaska Aleksandra Pešića na Marakanu. . .

Fudbal 06.07.2017 | 16:00
Najskuplji napadač još od Darka Kovačevića!
Dolazili su u Crvenu zvezdu u bližoj prošlosti igrači sa mnogo jačim minulim radom, ali je retko kada vladao konsenzus odgovornih sa Marakane kao kada je u pitanju Aleksandar Pešić.

On je jak!

On zna da igra bez lopte!

On zna da igra leđima!

On će u ovoj ligi da bude ozbiljan adut!

On je pokretljiv!

On zna da postigne gol!

Poruke ove sadržine slali su što u formalnim što u neformalnim razgovorima tokom iscrpljujućih pregovora sa Tuluzom čelnici srpskog vicešampiona. Na kraju su morali da se uhvate za džep i za slobodu nekada mladog reprezentativca Srbije iskeširaju 750.000 evra, što Pešića čini najskupljim napadačem još od leta 1994.godine kada je Darko Kovačević plaćen Proleteru tadašnjih 1.200.000 marka. Prilično teško breme za momka rođenog 1992. godine koji je za poslednje tri sezone postigao devet golova u takmičarskim utakmicama.

Osam u Tuluzu i samo jedan u dresu Atalante gde je bio na pozajmici. Međutim, oni koji su upućeni u igrački opus snažnog Nišlije, koji je u rodnom gradu poznat i po nadimku Šilja, tvrde da kvalitet Pešića ne može dobro da ocrta jedna loša sezona u Francuskoj i Atalanti. Uostalom, kada je tek promovisan u trenera Crvene zvezde Nenad Lalatović je, između ostalog, imao želju da na Marakanu dovede Aleksandra Pešića.

„On je jak i stalno napada prvu stativu. Školovan napadač, agresivan je. Tako nešto nam treba“, govorio je Lalatović.

Bio je to zlatan period u karijeri novog centarfora crveno-belih. Fudbalski se vratio na mapu u dresu Jagodine za koju je postigao 17 golova u sezoni. Bio je standardan član mlade reprezentacije, pošto je Radovan Ćurčić dobio „dojavu“ da u Šerifu Srbin preživljava teške trenutke. Nije želeo da produži ugovor sa moldavskim klubom, sklonjen je na marginu, ali mu je Ćurčić pozivom za mladu selekciju udahnuo novi fudbalski život. I preporučio ga Jagodini.

„On je dobar i vredan momak. Kvalitet je, sa njim u ekipi kao napadačem imate nastavak igre. Naravno u Zvezdi su uvek velika očekivanja. Moraće da se nosi sa pritiskom“, poručio je za MOZZART Sport nekadašnji selektor mlade reprezentacije Radovan Ćurčić.

Nezavidan status Aleksandra Pešića upalio je crvenu lampicu kod sportskog sektora Crvene zvezde. Rodonačelnik ideje o potencijalnom transferu snažnog napadača bio je novi sportski direktor Mitar Mrkela. Ostali su se složili i krenuli u akciji, pošto su isprojektovali tim u formaciji 4-4-2. Napadački tandem su činili Pešić i Boaći

ZAŠTO JE DOBAR TANDEM SA BOAĆIJEM I KAKVA JE BILA ULOGA DRAGANA DŽAJIĆA?

Potom je krenula realizacija. Mada Pešić u prvom trenutku nije bio za opciju povratka u srpski fudbal.

„Bio je ravnodušan, ali je potom imao sastanak na Marakani kojem su prisustovali svi ljudi iz Crvene zvezde. Došao je i počasni predsednik Dragan Džajić, tu su bili Zvezdan Terzić, Svetozar Mijailović i naravno Mrkela koji ga poznaje iz mlađih reprezentativnih selekcija. Tada je prelomio, svideo mu se kompletan koncept Zvezdinog tima. Svidela mu se pažnja koju je dobio, osetilo se to. Dobio je ogromnu želju, stalno je pitao kada će da se završi papirologija sa Tuluzom. Tu je veliku ulogu odigrao poslovni direktor Crvene zvezde Stefan Pantović. Dva dana smo boravili u Francuskoj i na kraju je posao uspešno završen. Ne bih sebe ovom prilikom isticao u prvi plan, to ne radim“, otkriva za MOZZART Sport jedan od najpoznatijih srpskih menadžera Ranko Stojić.

Iza Pešića su sezone neredovnog igranja i još neredovnijeg davanja golova. A to za napadača može da bude vrlo ozbiljan problem. Međutim, Stojić poručuje da je Crvena zvezda dobila gotov proizvod.

„On je tokom boravka u Italiji i Francuskoj mnogo napredovao. Znate i sami da je svaki trening u Italiji važan. Važno je svako kretanje. Visok je 189 centimetara, ali ima brzinu, kretanje bez lopte. Očekujte golove od njega, ali očekujete i asistencije. Nije egoista, voli da proigrava saigrače. I zato sam uveren da će biti perfektan tandem sa Boaćijem. Obojica imaju radne navike, nisu egoisti i zbog toga Zvezda može da istrpi sistem 4-4-2. I Boaći i Pešić mogu da deluju u defanzivi i pokriju zadnjeg veznog igrača protivničke ekipe“, dodaje Stojić.

Dobra stvar za Pešića je, što će za razliku od Tuluza, igrati u dominantnoj ekipi. Bar kada je reč o superligaškom društvu. Loša stvar je glas navijača koji smatraju da će golovima u seriji rođeni Nišlija morati da opravde uložena sredstva i lepe reči.

„Pazite, on je u Jagodini za sezonu postigao 17 golova. Ne vidim zašto u Crvenoj zvezdi ne bi stigao do 20 golova. I šta znači pritisak? Pa pritisak je u Tuluzu, igra se u mnogo jačem ritmu, tempu. On želi da se domogne reprezentacije i zato verujem u njega“, završio je Stojić.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar