Повећана казна затвора

Алмазу Незировићу (58), који је био осуђен на две године затвора због почињеног ратног злочина над српским становништвом на подручју Дервенте, након улагања жалбе Тужилаштва БиХ на висину казне, она је повећана на шест година.

Босна и Херцеговина 04.07.2017 | 12:27
Повећана казна затвора
У тужилаштву су данас рекли да су задовољни уваженом жалбом.
 
Незировић се терети да је као припадника ХВО и стражар у логору на Рабићу у Дервенти починио злочине над жртвама српске националности које су биле затворене у логору у пролеће и лето 1992. године.

- Оптужница га теретила за ратни злочин против цивилног становништва над најмање 30 жртава, од којих су неке биле особе старије животне доби – навели су у Тужилаштву БиХ.

Он је у јулу 2015. године изручен из САД где је боравио више година.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дервенцанин

04.07.2017 13:16

Мало је добио....сјећам се Слободана Вукичевића кад је изашао из логора,није могао ни да сједи,ни да лези,нити да стоји...само је клечао,морао ставити руке иза главе јер ако их спусти боле га ребра,све га боли,ребра поломљена....клечи тако и гледа у небо и пита..."Боже да ли је ово могуће,кући сам",уз плач је говорио!!! И сваки пут кад је крикнуо од бола помињао је тог Алмаза...он га је највише ударао... Иначе Слободан је умро прије пар година а није тешко наслутити колико је заслужан! Требао је добити 20 година! Ово је било 92. године,шта му је Ко од тих људи могао учинити да је био таква звијер!

ОДГОВОРИТЕ