Povećana kazna zatvora

Almazu Neziroviću (58), koji je bio osuđen na dve godine zatvora zbog počinjenog ratnog zločina nad srpskim stanovništvom na području Dervente, nakon ulaganja žalbe Tužilaštva BiH na visinu kazne, ona je povećana na šest godina.

Bosna i Hercegovina 04.07.2017 | 12:27
Povećana kazna zatvora
U tužilaštvu su danas rekli da su zadovoljni uvaženom žalbom.
 
Nezirović se tereti da je kao pripadnika HVO i stražar u logoru na Rabiću u Derventi počinio zločine nad žrtvama srpske nacionalnosti koje su bile zatvorene u logoru u proleće i leto 1992. godine.

- Optužnica ga teretila za ratni zločin protiv civilnog stanovništva nad najmanje 30 žrtava, od kojih su neke bile osobe starije životne dobi – naveli su u Tužilaštvu BiH.

On je u julu 2015. godine izručen iz SAD gde je boravio više godina.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dervencanin

04.07.2017 13:16

Malo je dobio....sjećam se Slobodana Vukičevića kad je izašao iz logora,nije mogao ni da sjedi,ni da lezi,niti da stoji...samo je klečao,morao staviti ruke iza glave jer ako ih spusti bole ga rebra,sve ga boli,rebra polomljena....kleči tako i gleda u nebo i pita..."Bože da li je ovo moguće,kući sam",uz plač je govorio!!! I svaki put kad je kriknuo od bola pominjao je tog Almaza...on ga je najviše udarao... Inače Slobodan je umro prije par godina a nije teško naslutiti koliko je zaslužan! Trebao je dobiti 20 godina! Ovo je bilo 92. godine,šta mu je Ko od tih ljudi mogao učiniti da je bio takva zvijer!

ODGOVORITE