Неће бити одлива новца из БиХ

Повјереник Владе Хрватске за "Агрокор" Анте Рамљак изјавио је да нема нити ће бити одлива новца из БиХ у Хрватску, те да из кредита који ће бити одобрен "Агрокору" у Хрватској нема преливања новца на друга тржишта, јер то није могуће без одлуке Привременог кредиторског савјета.

Босна и Херцеговина 04.07.2017 | 11:09
Неће бити одлива новца из БиХ
Рамљак је навео да је процијењено да је најбоље да "Меркатор", који је препознатљив на овом тржишту, преузме пословање "Конзума".

"Важно је нагласити да овај концепт предвиђа преузимање обавеза "Конзума БиХ" као и преузимање бриге о свим запосленим", рекао је Рамљак за "Дневни аваз".

Он је напоменуо да већина "Агрокорових" компанија у БиХ послује стабилно, те да се то прије свега односи на производне компаније.

Рамљак истиче да план реструктурисања "Конзума" не подразумијева нужно само затварање продајних мјеста.

"Дио плана трансформације "Агрокорове" малопродаје у БиХ јесте да преузимање пословања "Конзума" у БиХ значи и преузимање обавеза и бриге за запослене. Прерано је говорити о затварању, треба прво видјети како под новим брендом изгледа пресложена и оптимално организована малопродаја", рекао је он.

На питање да ли слиједе отпуштања, Рамљак је одговорио да "Агрокор" води бригу о својим запосленим и укупном очувању радних мјеста.

(Глас Српске)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Шупљак

04.07.2017 09:43

Веће шупље од "Рата бити неће" нисам чуо... Коме није јасно да је брод Агрокор већ потонуо, тај ни на прсте бројат не умије! Добављачи ће добити по ушима, а и требају кад дају робу на "дођем ти". Ја свим силама радим на томе да се "излијем" одавде..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лпс

04.07.2017 13:51

Ко це теби вјеровати,унистили своју а не да нецес ову .

Name

Геј=океј

04.07.2017 09:58

Неће бити одлива новца из БиХ??? Мало вам што годинама музете милијарде, треба вас још пустити да побјегнете од дугова? Нема бога да бих више и једне марке потрошио у Конзуму или Меркатору. Да финансирам концерте Тхомпсона и Човићеве посјете усташама у хагу??? Само Босански Бинго, таман да је све и горе и скупље. Барем паре остају у држави и од њих се дијелом исплаћују пензије мојим родитељима. Човјек свију плати на вријеме, ове године ће откупити пола воћа и поврћа из Семберије. Пун ми је и Конзума и Меркатора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутрални

04.07.2017 10:27

Рачунају на босански мерхамет, па подмећу кукавичијие јаје у виду Меркатора, који је 100 % хрватски. Конзум је иначе пукао, у најбољим хипермаркетима више нема рибе, поврћа свјежег, производи на ивици рока трајања, производе развлаче по полицама да изгледају пуније, један кекс на 2 метра полице. Што прије затворе боље и за добављаче и народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

04.07.2017 10:37

Којег новца?

ОДГОВОРИТЕ