Neće biti odliva novca iz BiH

Povjerenik Vlade Hrvatske za "Agrokor" Ante Ramljak izjavio je da nema niti će biti odliva novca iz BiH u Hrvatsku, te da iz kredita koji će biti odobren "Agrokoru" u Hrvatskoj nema prelivanja novca na druga tržišta, jer to nije moguće bez odluke Privremenog kreditorskog savjeta.

Bosna i Hercegovina 04.07.2017 | 11:09
Neće biti odliva novca iz BiH
Ramljak je naveo da je procijenjeno da je najbolje da "Merkator", koji je prepoznatljiv na ovom tržištu, preuzme poslovanje "Konzuma".

"Važno je naglasiti da ovaj koncept predviđa preuzimanje obaveza "Konzuma BiH" kao i preuzimanje brige o svim zaposlenim", rekao je Ramljak za "Dnevni avaz".

On je napomenuo da većina "Agrokorovih" kompanija u BiH posluje stabilno, te da se to prije svega odnosi na proizvodne kompanije.

Ramljak ističe da plan restrukturisanja "Konzuma" ne podrazumijeva nužno samo zatvaranje prodajnih mjesta.

"Dio plana transformacije "Agrokorove" maloprodaje u BiH jeste da preuzimanje poslovanja "Konzuma" u BiH znači i preuzimanje obaveza i brige za zaposlene. Prerano je govoriti o zatvaranju, treba prvo vidjeti kako pod novim brendom izgleda presložena i optimalno organizovana maloprodaja", rekao je on.

Na pitanje da li slijede otpuštanja, Ramljak je odgovorio da "Agrokor" vodi brigu o svojim zaposlenim i ukupnom očuvanju radnih mjesta.

(Glas Srpske)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Šupljak

04.07.2017 09:43

Veće šuplje od "Rata biti neće" nisam čuo... Kome nije jasno da je brod Agrokor već potonuo, taj ni na prste brojat ne umije! Dobavljači će dobiti po ušima, a i trebaju kad daju robu na "dođem ti". Ja svim silama radim na tome da se "izlijem" odavde..

ODGOVORITE
Name

Lps

04.07.2017 13:51

Ko ce tebi vjerovati,unistili svoju a ne da neces ovu .

Name

Gej=okej

04.07.2017 09:58

Neće biti odliva novca iz BiH??? Malo vam što godinama muzete milijarde, treba vas još pustiti da pobjegnete od dugova? Nema boga da bih više i jedne marke potrošio u Konzumu ili Merkatoru. Da finansiram koncerte Thompsona i Čovićeve posjete ustašama u hagu??? Samo Bosanski Bingo, taman da je sve i gore i skuplje. Barem pare ostaju u državi i od njih se dijelom isplaćuju penzije mojim roditeljima. Čovjek sviju plati na vrijeme, ove godine će otkupiti pola voća i povrća iz Semberije. Pun mi je i Konzuma i Merkatora!

ODGOVORITE
Name

neutralni

04.07.2017 10:27

Računaju na bosanski merhamet, pa podmeću kukavičijie jaje u vidu Merkatora, koji je 100 % hrvatski. Konzum je inače pukao, u najboljim hipermarketima više nema ribe, povrća svježeg, proizvodi na ivici roka trajanja, proizvode razvlače po policama da izgledaju punije, jedan keks na 2 metra police. Što prije zatvore bolje i za dobavljače i narod.

ODGOVORITE
Name

Dragan

04.07.2017 10:37

Kojeg novca?

ODGOVORITE