За реновирање 50.000 марака

Кабинет члана Председништва БиХ Драгана Човића ускоро ће купити нови стилски намештај, који ће коштати преко 10. 000 марака, као и нове ћилиме, расвету, декор и паркете.

Босна и Херцеговина 03.07.2017 | 15:14
За реновирање 50.000 марака
Комисија за набавку Председништва БиХ прихватила је одлуку о избору најповољнијег понуђача за монтажу стилског намештаја, а тендер је добила фирма “Цесте Цомпанy” из Кисељака, која се иначе бави изградњом цеста и аутоцеста. Укупна вредност понуде за намештај је 10.500 марака.

За послове уређења кабинета највероватније ће ангажовати подизвођаче, као што је био случај с ранијим тендерима које су добијали.

Према подацима пословног портала “еКапија”, власник фирме “Цесте Цомпанy” је Перо Пециреп, званичник Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) из Кисељака.

Пециреп у изјави за Балканску истраживачку мрежу Босне и Херцеговине (БИРН БиХ) није потврдио ни демантовао власнички удео у компанији.

''Ја нисам директор те фирме. То слободно можете проверити… Његово име је Амер Омерагић. Што се самог тендера тиче, обављен је у складу са законским процедурама'', казао је Пециреп, који на питање има ли икакве везе с фирмом “Цесте Цомпанy” није желео дати одговор, пише БИРН.

Потврдио је да је члан ХДЗ у Кисељаку, додавши да се тога не стиди.

Кабинет хрватског члана Председништва БиХ такође је прошле године набављао стилски намештај у вредности од 20.900 КМ без ПДВ.

Човић ће у наредном периоду реновирати једну од своје две канцеларије које има у Сарајеву и Мостару, па тако осим намештаја, путем јавних набавки се тражи уговор за услуге декорисања и најма декоративне опреме за потребе Кабинета хрватског члана Председништва који ће коштати 2.500 КМ без ПДВ.

Потписан је и уговор о набавци поклона за Човићев кабинет, који ће такође коштати 2.500 КМ без ПДВ.

Више од 10.000 КМ коштат ће и набавка и монтажа расветних тела која у свом кабинету жели уградити Човић. Такође, ту је и други тендер и потписани уговор за набавку украса и декорисање Човићевог кабинета, који ће коштати 2.500 КМ без ПДВ.

Услуге техничке аудио-видео подршке поводом организовања божићног пријема, такође ће бити део уређења. Према уговору, за овај тендер ће бити утрошено 3.600 КМ без ПДВ.

Реновирање Човићевог кабинета подразумева и набавку копља с постољем, што ће, према уговору, коштати 1.260 КМ, такође без ПДВ.

Паркетарски радови приликом реновирања коштали су 1.386 КМ, док је набавка завеса нешто јефтинија, и она ће грађане коштати 850 КМ, обоје без ПДВ.

Реновирање кабинета заокружено је набавком вунених тепиха, који ће, према уговору, бити плаћени 8.535 КМ, без ПДВ.

Укупна вредност ових тендера је 44.000 КМ. Уз додатних 7.480 марака ПДВ, реновирање Човићевог кабинета ће грађане БиХ коштати 51.480 КМ.

Већину тендера добила је иста фирма – “Цесте Цомпанy” из Кисељака.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

W

03.07.2017 13:55

Да није школовани др.нука било би ми јасно сто путеви декорису, али овако ништа ми није јасно, купује тепихе на асфалтни патос,а можда ће на асфалт доћи паркет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

анте

04.07.2017 00:19

Боље да оде на репарацију главе и мозга ако га уопште има.

ОДГОВОРИТЕ