Енде!

Разишли се Вердер и најбољи страни голгетер у историји Бундеслиге!

Фудбал 03.07.2017 | 23:30
Енде!
Крај једне ере, можда и крај каријере. После три мандата, од којих је последњи трајао две године, Клаудио Пизаро је напустио Вердер.

Не својом вољом. Клуб из Бремена, чији је постао заштитни знак, одлучио је да не продужи сарадњу са перуанским нападачем коме је 38 година и без обзира што у свету има примера да и старији од њега још терају лопту, све наводи на закључак да се спрема одлазак у пензију.

Уосталом, на Везеру су баш због година - не због фудбалског умећа, јер оно никад није било упитно - одлучили да се захвале сјајном голгетеру.

„Још у мају смо му предочили да вероватно нећемо наставити сарадњу. Више разлога водило је ка овој одлуци. Јака је конкуренција у нападу и имамо велики број талентованих младих играча чији развој не желимо да гушимо. Клаудио је истинска легенда и биће му уприличен најбољи могући опроштај, какав је указан малом броју Вердерових фудбалера“, саопштио јеФранк Бауман, спортски директор Зелених.



Одлука челника Вердера има смисла. Пизаро је зашао у 39. годину живота, минуле сезоне мучиле су га повреде, одиграо само 19 утакмица и дао један гол. Додуше, то не умањује његове пређашње заслуге у виду 143 гола на 271 утакмици (првенство, куп, европска такмичења).

„Осећао сам се почаствованим сваки пут кад бих обукао Вердеров дрес. Клуб, град и навијачи заувек остају у мом срцу. Желео сам још да играм за Вердер, али одлуку клуба прихватам и морам да је поштујем“, рекао је Перуанац, који је у Европи играо још за Бајерн (оставио дубок траг, 125 погодака на 327 сусрета у свим такмичењима) и Челси.

Остаће записано: најбољи је страни голгетер у Бундеслиги икада (191 прецизан хитац).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар