Ende!

Razišli se Verder i najbolji strani golgeter u istoriji Bundeslige!

Fudbal 03.07.2017 | 23:30
Ende!
Kraj jedne ere, možda i kraj karijere. Posle tri mandata, od kojih je poslednji trajao dve godine, Klaudio Pizaro je napustio Verder.

Ne svojom voljom. Klub iz Bremena, čiji je postao zaštitni znak, odlučio je da ne produži saradnju sa peruanskim napadačem kome je 38 godina i bez obzira što u svetu ima primera da i stariji od njega još teraju loptu, sve navodi na zaključak da se sprema odlazak u penziju.

Uostalom, na Vezeru su baš zbog godina - ne zbog fudbalskog umeća, jer ono nikad nije bilo upitno - odlučili da se zahvale sjajnom golgeteru.

„Još u maju smo mu predočili da verovatno nećemo nastaviti saradnju. Više razloga vodilo je ka ovoj odluci. Jaka je konkurencija u napadu i imamo veliki broj talentovanih mladih igrača čiji razvoj ne želimo da gušimo. Klaudio je istinska legenda i biće mu upriličen najbolji mogući oproštaj, kakav je ukazan malom broju Verderovih fudbalera“, saopštio jeFrank Bauman, sportski direktor Zelenih.



Odluka čelnika Verdera ima smisla. Pizaro je zašao u 39. godinu života, minule sezone mučile su ga povrede, odigrao samo 19 utakmica i dao jedan gol. Doduše, to ne umanjuje njegove pređašnje zasluge u vidu 143 gola na 271 utakmici (prvenstvo, kup, evropska takmičenja).

„Osećao sam se počastvovanim svaki put kad bih obukao Verderov dres. Klub, grad i navijači zauvek ostaju u mom srcu. Želeo sam još da igram za Verder, ali odluku kluba prihvatam i moram da je poštujem“, rekao je Peruanac, koji je u Evropi igrao još za Bajern (ostavio dubok trag, 125 pogodaka na 327 susreta u svim takmičenjima) i Čelsi.

Ostaće zapisano: najbolji je strani golgeter u Bundesligi ikada (191 precizan hitac).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar