Донарума се предомислио: Сад би да остане!

Дино Зоф критички расположен, али очински саветује младог голмана.

Фудбал 03.07.2017 | 23:45
Донарума се предомислио: Сад би да остане!
Сви рокови су прошли, међутим, Ђанлуиђи Донарума је посебан голман. За њега рокови, практично, не важе. Зато је Милан спреман да га сачека још мало, а најновије информације из Италије указују да има шансе - и да су оне велике - да се сапуница оконча потписом новог уговора талентованог голмана.

Сви утицајни медији на Чизми јавили су да ће у понедељак, најкасније у уторак, директор Милана Марко Фансоне да се, још једном, сретне са менаџером 18-годишњег чувара мреже Мином Рајолом, који је и закувао целу причу. Све поводом Ђиђове жеље да остане на Сан Сиру и обавеже се на дугорочну сарадњу клубу који га је лансирао међу потенцијалне звезде светског фудбала.

Медији су дошли до сазнања да је после разговора са члановима породице Донарумаодлучио да испоштује Милан и поштише нови уговор, иако га менаждер саветује да остане при почетном ставу, одбије уговор вредан 5.000.000 годишње и пређе у Реал Мадрид. Што би за Рајолу било уносније, јер би обезбедио себи милионску провизију.

Очекује се да у току сутрашњег дана, после лекарских прегледа, потпис на четворогодишњи уговор стави Хакан Чалханоглу (данас допутовао у Италију), а да се онда директор Фансоне посвети наставку преговора са Рајолом. Још нешто: изгледа да је велики утицај на Донарумин став имао и тренер Винченцо Монтела, пре неколико дана састао се аЂанлуиђијевом породицом, поручивши да је са спортског аспекта за њега најбоље да остане међу Росонерима.

Тако нешто јавно му је рекао и далеко старији колега по позиву, Дино Зоф.

„Био је ужасан на ЕП за младе. Зато што није био миран у глави. Ђиђо би у овим годинама требало да мисли само како да игра, расте и развија се. Најбоље му је да остане и да учи на грешкама. Јер, сви грешимо. И он ће. И опет ће. Посебно ако статус не реши што пре. Остани у Милану, развији се, сазри. То је моја порука. Пред њим је светла будућшност, штета би било да проћерда таленат“, објаснио је легендарни Зоф.

Чувени чувар мреже Наполија, Јувентуса и италијанске репрезентзације каже да новац неће побеђи Донаруми.

„Где год и кад год да оде - браниће добро. Само, не сад. Цео живот је пред њим, самим тим и клубови попут Реала, Барселоне, Јувентуса... Поседује квалитет, али са 18 година много више рачуна би требало да води о томе како брани. Нека расте, а у 25. нека направи трансфер“, додао је Дино Зоф.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар