Donaruma se predomislio: Sad bi da ostane!

Dino Zof kritički raspoložen, ali očinski savetuje mladog golmana.

Fudbal 03.07.2017 | 23:45
Donaruma se predomislio: Sad bi da ostane!
Svi rokovi su prošli, međutim, Đanluiđi Donaruma je poseban golman. Za njega rokovi, praktično, ne važe. Zato je Milan spreman da ga sačeka još malo, a najnovije informacije iz Italije ukazuju da ima šanse - i da su one velike - da se sapunica okonča potpisom novog ugovora talentovanog golmana.

Svi uticajni mediji na Čizmi javili su da će u ponedeljak, najkasnije u utorak, direktor Milana Marko Fansone da se, još jednom, sretne sa menadžerom 18-godišnjeg čuvara mreže Minom Rajolom, koji je i zakuvao celu priču. Sve povodom Điđove želje da ostane na San Siru i obaveže se na dugoročnu saradnju klubu koji ga je lansirao među potencijalne zvezde svetskog fudbala.

Mediji su došli do saznanja da je posle razgovora sa članovima porodice Donarumaodlučio da ispoštuje Milan i poštiše novi ugovor, iako ga menažder savetuje da ostane pri početnom stavu, odbije ugovor vredan 5.000.000 godišnje i pređe u Real Madrid. Što bi za Rajolu bilo unosnije, jer bi obezbedio sebi milionsku proviziju.

Očekuje se da u toku sutrašnjeg dana, posle lekarskih pregleda, potpis na četvorogodišnji ugovor stavi Hakan Čalhanoglu (danas doputovao u Italiju), a da se onda direktor Fansone posveti nastavku pregovora sa Rajolom. Još nešto: izgleda da je veliki uticaj na Donarumin stav imao i trener Vinčenco Montela, pre nekoliko dana sastao se aĐanluiđijevom porodicom, poručivši da je sa sportskog aspekta za njega najbolje da ostane među Rosonerima.

Tako nešto javno mu je rekao i daleko stariji kolega po pozivu, Dino Zof.

„Bio je užasan na EP za mlade. Zato što nije bio miran u glavi. Điđo bi u ovim godinama trebalo da misli samo kako da igra, raste i razvija se. Najbolje mu je da ostane i da uči na greškama. Jer, svi grešimo. I on će. I opet će. Posebno ako status ne reši što pre. Ostani u Milanu, razviji se, sazri. To je moja poruka. Pred njim je svetla budućšnost, šteta bi bilo da proćerda talenat“, objasnio je legendarni Zof.

Čuveni čuvar mreže Napolija, Juventusa i italijanske reprezentzacije kaže da novac neće pobeđi Donarumi.

„Gde god i kad god da ode - braniće dobro. Samo, ne sad. Ceo život je pred njim, samim tim i klubovi poput Reala, Barselone, Juventusa... Poseduje kvalitet, ali sa 18 godina mnogo više računa bi trebalo da vodi o tome kako brani. Neka raste, a u 25. neka napravi transfer“, dodao je Dino Zof.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar