Свето мјесто за српски народ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић присуствовао је данашњем парастосу над Шарановом јамом на Велебиту, поводом "Дана сјећања Јадовно 1941. године" и 76 година од страдања више од 40 хиљада људи, углавном Срба, у комплексу усташких логора Госпић-Јадовно-Паг током Независне Државе Хрватске.

Босна и Херцеговина 01.07.2017 | 15:32
Свето мјесто за српски народ
"Шаранова јама је свето мјесто за српски народ. Не смијемо да заборавимо жртве које је поднио наш народ", казао је предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић, поклањајући се жртвама којих је према до сада прикупљеним подацима на најбруталнији начин убијених 40 123.

Наводећи да је у Јадовно и ове, као и прошле године, дошао да ода почаст невино страдалим жртвама, Иванић је рекао да подржава напоре Удружења "Јадовно 1941", који раде на очувању успомена на историју и масовно страдање Срба на том подручју.

"Обавеза званичника је да се поклоне на оваквим мјестима. а додатно нас обавезјују мјеста страдања која су данас изван територије Републике Српске и Србије. Наша је обавеза да чувамо те везе", казао је Иванић.

Организатори молитвеног окупљања и "Дана сјећања" на Јадовно 1941" су удружења грађана из Београда и Бањалуке, као и Горњокарловачка епархија Српске православне цркве, саопштено је из Иванићевог кабинета 

Парастосу је присуствовао ове године и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

(БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар