Sveto mjesto za srpski narod

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić prisustvovao je današnjem parastosu nad Šaranovom jamom na Velebitu, povodom "Dana sjećanja Jadovno 1941. godine" i 76 godina od stradanja više od 40 hiljada ljudi, uglavnom Srba, u kompleksu ustaških logora Gospić-Jadovno-Pag tokom Nezavisne Države Hrvatske.

Bosna i Hercegovina 01.07.2017 | 15:32
Sveto mjesto za srpski narod
"Šaranova jama je sveto mjesto za srpski narod. Ne smijemo da zaboravimo žrtve koje je podnio naš narod", kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, poklanjajući se žrtvama kojih je prema do sada prikupljenim podacima na najbrutalniji način ubijenih 40 123.

Navodeći da je u Jadovno i ove, kao i prošle godine, došao da oda počast nevino stradalim žrtvama, Ivanić je rekao da podržava napore Udruženja "Jadovno 1941", koji rade na očuvanju uspomena na istoriju i masovno stradanje Srba na tom području.

"Obaveza zvaničnika je da se poklone na ovakvim mjestima. a dodatno nas obavezjuju mjesta stradanja koja su danas izvan teritorije Republike Srpske i Srbije. Naša je obaveza da čuvamo te veze", kazao je Ivanić.

Organizatori molitvenog okupljanja i "Dana sjećanja" na Jadovno 1941" su udruženja građana iz Beograda i Banjaluke, kao i Gornjokarlovačka eparhija Srpske pravoslavne crkve, saopšteno je iz Ivanićevog kabineta 

Parastosu je prisustvovao ove godine i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

(BN) 

Komentari / 0

Ostavite komentar