Црнадак: Важан мир и стабилност

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је данас у Дубровнику да мир и стабилност у региону морају бити искориштени за економску експанзију да би се обезбиједиле не само реформе на папиру већ истинско побољшање у свакодневном животу.

Босна и Херцеговина 01.07.2017 | 14:25
Црнадак: Важан мир и стабилност
Црнадак је на министарском дијелу "Дубровник форума 2017" истакао да грађанима треба обезбиједити већу запосленост, веће плате и пензије, као и сигурнију будућност за сљедеће генерације, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Он је у обраћању учесницима Панела посвећеног економској сарадњи у Југоисточној Европи и медитеранској регији нагласио да је у БиХ у посљедње вријеме појачан проблем одласка младих људи, који напуштају ове просторе највише због економског безнађа, изгубљеног повјерења у институције и недостатка вјере у боље сутра.

Црнадак је позвао земље Југоисточне Европе и медитеранског подручја на снажнију сарадњу, јачу подршку младим људима и развоју предузетничког духа, јер све више младих покушава остварити каријеру искључиво у јавној управи и администрацији што успорава развој.

Учесницима Форума обратили су се министар спољних послова Србије Ивица Дачић, министар спољних и европских Хрватске Марија Пејчиновић Бурић, министар иностраних послова Македоније Никола Димитров, министар спољних послова и промоције трговине Малте Кармело Абела, као и замјеник министра спољних послова Руске Федерације Алексеј Јуријевич Мешков и замјеник помоћника државног секретара САД Хој Ји.

Извор: Срна

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Саки

01.07.2017 13:11

Нисам до сад знамо да и Америка припада југоистоцној европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риле

01.07.2017 13:14

Добро си реко да млади одлазе ал ниси смио рец гдје одлазе а главно одредисте је сирија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баки

01.07.2017 13:28

Е за ово цес најебат ни једном ниси спомено Милорад Додика и РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хисторијска перспектива

01.07.2017 15:44

Када брод потоне владаце саврсена тисина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

01.07.2017 16:21

"све више младих покушава остварити каријеру искључиво у јавној управи и администрацији што успорава развој. " Г. Црнадак, ви сте радили у приватном сектору можда? Просто, не траже сви "јавни сектор" због плата, већ и могућности да се усуде тражити дуже од седам дана годишњег одмора, и сл. Господо, ви сте "држава", натјерајте приватнике да поштују минимум права радника па се неће сви гурати у јавни сектор који је резервисан углавном за кћерке/синове "функционера" односно за њихове љубавнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М9ј Игоре

01.07.2017 19:59

Мој Игоре е јесу се забринули сто нама млади одосе.Па зато глобализација постоји да паметни народи одвуку паметне а ови други да ратују и развијају националну свијест.На глупом Балкану никако да се схвати да је пун новцаник најбоља национална свијест.Наравно то знају само политицари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лео

01.07.2017 22:58

Дај реци несто сто народ не зна,а не увијек једна те иста прица,све саблонски

ОДГОВОРИТЕ