Crnadak: Važan mir i stabilnost

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas u Dubrovniku da mir i stabilnost u regionu moraju biti iskorišteni za ekonomsku ekspanziju da bi se obezbijedile ne samo reforme na papiru već istinsko poboljšanje u svakodnevnom životu.

Bosna i Hercegovina 01.07.2017 | 14:25
Crnadak: Važan mir i stabilnost
Crnadak je na ministarskom dijelu "Dubrovnik foruma 2017" istakao da građanima treba obezbijediti veću zaposlenost, veće plate i penzije, kao i sigurniju budućnost za sljedeće generacije, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

On je u obraćanju učesnicima Panela posvećenog ekonomskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi i mediteranskoj regiji naglasio da je u BiH u posljednje vrijeme pojačan problem odlaska mladih ljudi, koji napuštaju ove prostore najviše zbog ekonomskog beznađa, izgubljenog povjerenja u institucije i nedostatka vjere u bolje sutra.

Crnadak je pozvao zemlje Jugoistočne Evrope i mediteranskog područja na snažniju saradnju, jaču podršku mladim ljudima i razvoju preduzetničkog duha, jer sve više mladih pokušava ostvariti karijeru isključivo u javnoj upravi i administraciji što usporava razvoj.

Učesnicima Foruma obratili su se ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, ministar spoljnih i evropskih Hrvatske Marija Pejčinović Burić, ministar inostranih poslova Makedonije Nikola Dimitrov, ministar spoljnih poslova i promocije trgovine Malte Karmelo Abela, kao i zamjenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksej Jurijevič Meškov i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hoj Ji.

Izvor: Srna

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Saki

01.07.2017 13:11

Nisam do sad znamo da i Amerika pripada jugoistocnoj evropi.

ODGOVORITE
Name

Rile

01.07.2017 13:14

Dobro si reko da mladi odlaze al nisi smio rec gdje odlaze a glavno odrediste je sirija.

ODGOVORITE
Name

Baki

01.07.2017 13:28

E za ovo ces najebat ni jednom nisi spomeno Milorad Dodika i RS.

ODGOVORITE
Name

historijska perspektiva

01.07.2017 15:44

Kada brod potone vladace savrsena tisina.

ODGOVORITE
Name

Boki

01.07.2017 16:21

"sve više mladih pokušava ostvariti karijeru isključivo u javnoj upravi i administraciji što usporava razvoj. " G. Crnadak, vi ste radili u privatnom sektoru možda? Prosto, ne traže svi "javni sektor" zbog plata, već i mogućnosti da se usude tražiti duže od sedam dana godišnjeg odmora, i sl. Gospodo, vi ste "država", natjerajte privatnike da poštuju minimum prava radnika pa se neće svi gurati u javni sektor koji je rezervisan uglavnom za kćerke/sinove "funkcionera" odnosno za njihove ljubavnice.

ODGOVORITE
Name

M9j Igore

01.07.2017 19:59

Moj Igore e jesu se zabrinuli sto nama mladi odose.Pa zato globalizacija postoji da pametni narodi odvuku pametne a ovi drugi da ratuju i razvijaju nacionalnu svijest.Na glupom Balkanu nikako da se shvati da je pun novcanik najbolja nacionalna svijest.Naravno to znaju samo politicari.

ODGOVORITE
Name

Leo

01.07.2017 22:58

Daj reci nesto sto narod ne zna,a ne uvijek jedna te ista prica,sve sablonski

ODGOVORITE