Заев ускоро у посјети БиХ

Новоизабрани македонски премијер Зоран Заев средином јула долази у посјету БиХ, а то ће уједно бити и његова прва инострана посјета откако је крајем маја изабран за премијера Македоније.

Босна и Херцеговина 01.07.2017 | 09:12
Заев ускоро у посјети БиХ
Детаљи његове посјете још се утврђују, а како се сазнаје, Заев ће посјетити Сарајево, а потом и Мостар. Његов домаћин биће предсједавајући Вијећа министра БиХ, Денис Звиздић, а вјероватно ће се током дводневне посјете БиХ сусрести и са члановима Предсједништва БиХ.

Данас је амбасадорка БиХ у Македонији, Лепа Бабић, разговарала у Скопљу са македонским министром транспорта и веза Гораном Сугареским о иницијативи за успостављање директне авио-линије Скопље-Сарајево.

Сугарески се сагласио са Бабићевом о потреби увођења авионске линије, те побољшања путне инфраструктуре и повезаности увођењем нових аутобуских линија, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Саговорници су оцијенили да би било добро у што скорије вријеме организовати сусрет ресорних министара БиХ и Македоније, како би био потписан споразум између Вијећа министара БиХ и македонске Владе о узајамном признавању возачких дозвола.

Бабићева је изразила наду да ће брзо доћи до сусрета министара и конкретнијих договора између БиХ и Македоније.

Извор: Вијести.ба

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Новоматиц и прање новца

01.07.2017 07:24

Шаље га Новоматиц да види како се перу паре. Вјеројатно ће имати радни ручак у РСА ГАМИНГ Доо? Хоће ли довести и ДЕКИЈА МАКЕДОНЦА? Хоће ли бити семинар у хотел Фиренци под насловом ПРАЊЕ НОВАЦА 2017/2018 а гдје ће бити позвани челни људи полиције и правосуђа??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никица

01.07.2017 07:36

А Зар неце код црнадка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

01.07.2017 09:10

А шта ће нам та албанско-шиптарска пудлица???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циме влада

01.07.2017 10:55

Циме овај влада.Албанцима не.Македонцима.Питање је.И ста, долази да нам пренесе искуства и напредак.Луди Балкан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гуја

01.07.2017 15:22

Овај Зајев је врло слицан,уствари,идентицан М.Дукановицу из ЦГ у једној ствари.А то је ,сто Запад оком,они скоком.Да их тразе да поједу го***, они би то урадили истог тренутка.

ОДГОВОРИТЕ