Zaev uskoro u posjeti BiH

Novoizabrani makedonski premijer Zoran Zaev sredinom jula dolazi u posjetu BiH, a to će ujedno biti i njegova prva inostrana posjeta otkako je krajem maja izabran za premijera Makedonije.

Bosna i Hercegovina 01.07.2017 | 09:12
Zaev uskoro u posjeti BiH
Detalji njegove posjete još se utvrđuju, a kako se saznaje, Zaev će posjetiti Sarajevo, a potom i Mostar. Njegov domaćin biće predsjedavajući Vijeća ministra BiH, Denis Zvizdić, a vjerovatno će se tokom dvodnevne posjete BiH susresti i sa članovima Predsjedništva BiH.

Danas je ambasadorka BiH u Makedoniji, Lepa Babić, razgovarala u Skoplju sa makedonskim ministrom transporta i veza Goranom Sugareskim o inicijativi za uspostavljanje direktne avio-linije Skoplje-Sarajevo.

Sugareski se saglasio sa Babićevom o potrebi uvođenja avionske linije, te poboljšanja putne infrastrukture i povezanosti uvođenjem novih autobuskih linija, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Sagovornici su ocijenili da bi bilo dobro u što skorije vrijeme organizovati susret resornih ministara BiH i Makedonije, kako bi bio potpisan sporazum između Vijeća ministara BiH i makedonske Vlade o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola.

Babićeva je izrazila nadu da će brzo doći do susreta ministara i konkretnijih dogovora između BiH i Makedonije.

Izvor: Vijesti.ba

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Novomatic i pranje novca

01.07.2017 07:24

Šalje ga Novomatic da vidi kako se peru pare. Vjerojatno će imati radni ručak u RSA GAMING Doo? Hoće li dovesti i DEKIJA MAKEDONCA? Hoće li biti seminar u hotel Firenci pod naslovom PRANJE NOVACA 2017/2018 a gdje će biti pozvani čelni ljudi policije i pravosuđa??????

ODGOVORITE
Name

Nikica

01.07.2017 07:36

A Zar nece kod crnadka

ODGOVORITE
Name

Dragutin

01.07.2017 09:10

A šta će nam ta albansko-šiptarska pudlica???

ODGOVORITE
Name

Cime vlada

01.07.2017 10:55

Cime ovaj vlada.Albancima ne.Makedoncima.Pitanje je.I sta, dolazi da nam prenese iskustva i napredak.Ludi Balkan.

ODGOVORITE
Name

Guja

01.07.2017 15:22

Ovaj Zajev je vrlo slican,ustvari,identican M.Dukanovicu iz CG u jednoj stvari.A to je ,sto Zapad okom,oni skokom.Da ih traze da pojedu go***, oni bi to uradili istog trenutka.

ODGOVORITE