ЕП до 21: Њемачка шампион Европе!

Сениорски првак света и шампион континента у У-21 узрасту! И то захваљујући сјајној, тимској партији и перфектном голу Мичела Вајзера.  Немци и фудбал - савршена симбиоза! Млади Панцери освојили првенство Европе сјајним лобом Мичела Вајзера.

Фудбал 30.06.2017 | 23:20
ЕП до 21: Њемачка шампион Европе!
Шпанија је била велики, апсолутни фаворит, али напушта Пољску без трофеја. Титула шампиона Европе у У21 конкуренцији одлази у Немачку, други пут у историји!

Ни Ђерар Деулофеу, повратник у Барселону, ни Марко Асенсио, везиста Реала и стрелац гола у финалу Лиге шампиона, ни Саул из Атлетика, ни Бељерин из Арсенала, ни било ко међу Шпанцима није имао решење за перфектну игру младих "панцера".

НЕМАЧКА - ШПАНИЈА 1:0 (1:0)

Изабраници Стефана Кунца, освајача сениорског ЕП 1996. године, заокружили су сјајних годину дана рада са селектором попевши се на трон Европе. Неизбежно је истаћи - апсолутно заслужено!

Чврсти, вечерас крунисани шампиони дозволили су Шпанцима само ЈЕДАН ударац у оквир гола.

За то време, контролисаном игром су имали већи посед лопте и једним, феноменалним ударцем главом Мичела Вајзера, решили питање победника. Гол каријере десног бека Херте!

Чињеница да за Немце на овом турниру нису наступили ни Горецка, Џан, Брант, Кимих, Сане, Вајгл и други само даје додатну вредност успеху генерације рођене 1994. године и касније.

Шампиони Европе вечерас су постали Жулијан Полерсбег, Џереми Толијан, Јаник Герхарт, Никлас Штарк, Макс Мејер, капитен Максимилијан Арнолд, Серж Гнабри, Марк Оливер Кемпф, Мичел Вејзер, Јаник Хаберер, Максимилијан Филип и резервисти Надијем Амири, Левин Озтунали и Доминик Тор!

На путу ка титули, ушли су у полуфинале као најуспешнији другопласирани тим, победама над Чешком и Данском, уз пораз од Италије, а потом су у финале ушли елиминисавши Енглеску на пенале.

Немачка је по други пут у историји постала првак Европе у узрасту до 21 године!

Панцери су у финалу савладали Шпанију са 1:0 и тако показали да су имали снаге да се порву са супертимом Фурије препуним играча Реал Мадрида, Барселоне, Атетика - и да их победе. Фудбал јесте игра у којој побеђују Немци, то се поново потврдило. Како су само лепо неутралисали Саула Њигеза и Марка Асенсија, искористили своју шансу, поставили непробојан зид испред свог гола и закључали меч. Докторска дисертација харизматичног селектораШтефана Кунца који је показао да има много талента за овај посао.

Његови играчи су учинили да Фурија уместо живе ватре буде само пепео на терену, бледа сенка претходних партија. Као да нису дошли на утакмицу, тако су изгледали играчи у црвеним дресовима.

Главни навални играчи су били далеко од гола, било је доста грешака у последњој линији, а и оно што су успели да изграде кроз акције спречио је голман Полерсбек. Јако танка партија Фурије током већег дела меча.

Немачка је заслужено постала првак Европе!

Шпанци су на почетку играли тако што  је Џони био на левом боку ишао прилично високо за позицију бека и притискао Немце давајући испомоћ Асенсију. Ипак, прво је припретио Мејер, погодио стативу и измамио уздахе 15.000 душа на стадиону Краковије.

Било је то баш близу баш као када је Бељерин пуцао главом после центаршута Себаљоса и за мало шутирао поред гола. Видело се да су финалисти ушли отворено у меч и то је гарантовало добар фудбал у борби за трофеј. Гнабри је брзином правио проблеме Шпанцима, али је Аризабалага био поново сто одсто у мечу и није дозвољавао Панцерима да га изненаде у неколико ситуација.

Иако је овај тим Шпаније толико снажан да би лако могао да се носи са многим сениорским репрезентацијама света, Немци су одлично парирали у поседу лопте, имали иницијативу и то није нешто што је било очекивано. Мало су се играчи Штефана Кунца превише играли у задњој линији, имали су неколико баш незрелих потеза и то је могло да их кошта. Саул Њигез је био без енергије, Бељерин није имао контролу у дефанзиви.

Када се подвуче црта  Немци су били бољи ривал у првом полувремену и то су материјализовали голом Мичела Вајзера у 40. минуту. Поново је Тољан пробио по десној страни, а фудбалер Херте Мичел Вајзер је веома лепим ударцем главом пребациоАризабалагу и постигао веома ефектан погодак за 1:0.

Очекивало се да Шпанци пробају да одговоре на овај изазов у ком се нису налазили током турнира. Била је већа енергија код играча Алберта Селадеса, а Немци су почели и мало грубље да играју и секу нападе оштрим стартовима.

На истеку сат времена игре се поново пробудио Саул као и против Италије, пуцао са ивице шеснаестерца, али је Полерсбек поново показао да ће бити велико појачање за Хамбургер, одлично је интервенисао на пола сата пре краја утакмице. И кад год би Шпанци напали, Немци би  одмах ударили још  јаче, па су имали пар шанси преко Гнабрија, Оливера Кампфа, Вајзера...

Себаљос је на другој страни имао веома добар покушај, лопта  је прошла тик поред стативе, покушао је и Деулофеу, била је то права опсада гола Немачке... Али, на крају, Панцери су одрадили оно што  су желели.  Оно због чега су и дошли у Пољску.

Трофеј је њихов.

Фудбал и Немци... Савршена симбиоза, показало се по ко зна који пут.



НЕМАЧКА - ШПАНИЈА 1:0 (1:0)
/Вајзер 40/

Стадион Краковије
Гледалаца: 15.000
Судија: Беноа Бастијан

НЕМАЧКА (4-1-4-1): Полерзбек - Тољан, Штарк, Кемф, Герхарт - Хаберер - Вајзер, Мајер, Арнолд, Гнабри - Филип

ШПАНИЈА (4-3-3): Аризабалага - Бељерин, Мере, Ваљехо, Џони - Њигез, Љоренте, Себаљос - Асенсио, Рамирез, Деулофеу

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар